Acteurs/Actrices:

Joke de Kruijf

Joke de Kruijf
Foto: Musicalweb

Biografie

Joke de Kruijf volgde na haar vooropleiding aan het Conservatorium de showmusical opleiding aan de Academie voor de Kleinkunst en de Nel Roos Academie.

Joke speelde in zowel binnen- als buitenland in diverse grote musicals, waaronder Cats en Les Misérables. In The Phantom of the Opera vertolkte zij in Scheveningen, Hamburg en Wenen de rol van Christine. Ze speelde titelrollen in Willeke de Musical, Carlie en Grace the Musical. Daarnaast speelde ze hoofdrollen in Carmen, Larry, this Funny World, Tango de Valentino, Little Shop of Horrors, Rocky over the Rainbow, Crazy For You, Chess, Chicago, 1953 de Musical, Het Meisje met het Rode Haar, Liften de muzikale komedie, Op Hoop van Zegen, Liften 2: Girls Night-INN, de liedjesprogramma’s Telkens Weer Het Dorp, Nederland Musicalland en Musicals to the Max.

Joke was tweemaal soliste in Palazzo en behoorde tien jaar tot de originele cast van Forbidden Musicals. Op 18 januari 2002 maakte Joke haar debuut in New York in The House of Honours – Carnegie Hall, met songs uit Grace the Musical. Zowel in 2002, 2004 en 2006 was Joke één van de solisten in Musicals in Ahoy en in 2012 stond ze als soliste in Musical Classics. Voor Stichting De Zonnebloem tourde Joke met drie verschillende producties door Nederland.

In 1995 won Joke de Gouden Notenkraker, de prijs van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond. Ook is zij meerdere malen genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Joke de Kruijf in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Pretty Woman
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda