Acteurs/Actrices:

Joanne Telesford

Joanne Telesford
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
15 april 1965
Geboortestad
Paramaribo

Biografie

Joanne kwam al op zeer jonge leeftijd in aanraking met Gospelmuziek. Toen Joop van den Ende Theaterproducties in 1998 opzoek was naar een ‘ervaren gospelzangeres’ voor de musical Fame, auditeerde Joanne en werd ze aangenomen voor de rol van Miss Sherman. Daarna ging voor haar het beroemde balletje rollen.

Joanne speelde onder andere de hoofdrol van Kala in Tarzan en was Sarabi en cover Shenzi in The Lion King. Zij had een leading part in de theatershow The Soul of Motown, speelde de rol van Motormouth Baybelle in de hitmusical Hairspray, was Sylvia in Love me Tender en speelde de rol van Pearl in de musical Daddy Cool.

Tevens was Joanne te zien in de dansmusical Snow White & 7 Breakers in de rol van Koningin Stiefmoeder, speelde Darlene in The Color Purple en werd in februari 2016 genomineerd voor de hoofdrol van Winnie Mandela in de musical Amandla Mandela! Daarna was zij te zien in Opvliegers 3, 4 en 5, in de rol van Shirley.

Zij vervulde diverse gastrollen in Goede Tijden, Slechte Tijden en Onderweg naar Morgen en was te zien in diverse TV-commercials.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Joanne Telesford in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Moulin Rouge!
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Frozen de Musical
Stage Entertainment
Saturday Night Fever
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda