Acteurs/Actrices:

Freek Bartels

Freek Bartels
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
24 oktober 1986
Geboortestad
Tilburg

Biografie

Freek begon zijn carrière in 2001 bij de MusicAllFactory in Tilburg. Hij zette in 2004 zijn studie voort bij het Fontys Conservatorium, waar hij zangles kreeg van Edward Hoepelman.

In het theater was hij te zien in o.a. Into The Woods, Les Misérables en als Joseph in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In 2013 speelde hij in het succesvolle theaterstuk The Normal Heart, die in 2014 in reprise ging. Hij stond naast Simone Kleinsma in de musical Next to Normal (2011), vervulde de rollen van Oliver Barrett IV in Love Story (2013/14) en Gaston in Beauty and the Beast (2015) en was hij te zien in Moeders en Zonen met Paul de Leeuw en Anne Wil Blankers. Hij speelde in A new Brain op de NSDM werf en de musical She loves me, daarnaast was hij samen met Stanley Burleson te bewonderen in From Sammy with Love en hij speelde in Showponies van Alex Klaassen.

In 2019 was hij onder andere te zien in Best of Broadway, Aida en Showponies 2. Vanaf maart 2020 was hij te zien in Hello, Dolly! samen met onder andere Paul de Leeuw en Simone Kleinsma, maar door corona moest deze voorstelling helaas gecanceld worden. Hierdoor kreeg Freek de mogelijkheid zijn eerste solovoorstelling Buyer & Cellar te spelen in de theaters.

Naast theater en musical speelde hij in de telefilm Sneeuwwitje en de Zeven Kleine Mensen, was hij in deed hij mee aan De beste zangers… en was hij in 2014 mede presentator van Fort Boyard en een van de finalisten van Wie Is De Mol? seizoen 14. In 2016/17 was hij te zien in de televisieserie Petticoat in de rol van Maurice en in de tv serie Jeuk. In 2018/2019 in de bioscoopfilm All You need is Love en in de SBS6 serie DNA. In 2021 speelde hij de rol van Jezus in The Passion.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Freek Bartels in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda