Musical: Hello Dolly! (2020)

Hello Dolly! (2020)
Première
8 maart 2020
Dernière
11 maart 2020
Producent

Hello Dolly! was als gevolg van de coronacrisis slechts 1 keer na de première te zien. Het bleek helaas niet haalbaar te zijn om de productie later terug te laten keren.

Verhaal

Hello Dolly! vertelt het komische verhaal van Dolly, een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer beseft ze dat deze man ideaal is voor... haarzelf!

Hello Dolly! ging in 1964 in première op Broadway. Muziek en liedteksten zijn van Jerry Herman en het script is van Michael Stewart, gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder. Met maar liefst vijf verschillende producties en in totaal 14 Tony Awards werd het een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. De titelrol is door de jaren heen gespeeld door sterren als de recentelijk overleden Carol Channing, Bernadette Peters en vorig jaar nog door Bette Midler. Voor haar vertolking won Bette Midler een Tony Award. Deze versie van de voorstelling mocht in totaal vier Tony Awards in ontvangst nemen.

Vijf jaar na de musical kwam de film uit met Barbra Streisand in de rol van Dolly. De film werd zeven keer genomineerd voor een Oscar waarvan er drie verzilverd werden.

Scènefoto's

Hello Dolly! (2020)
Hello Dolly! (2020)
Hello Dolly! (2020)
Hello Dolly! (2020)
Hello Dolly! (2020)
Hello Dolly! (2020)

Scenefoto's: Roy Beusker en Annemieke van der Togt

Video

Cast

Cornelius
Mevrouw Rose / Ernestina
Horcus ten Gelder
Horcus ten Gelder
Rudolph
Ireen Allooy
Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

Musicals

Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Pretty Woman
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Winnie de Poeh
Datum: 30-09-2023
Tijd: 19:00 uur
Volledige agenda