Acteurs/Actrices:

Dick Cohen

Dick Cohen
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
13 oktober 1960

Biografie

Dick volgde zijn opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en De Nel Roos Ballet Academie (1980 -1984), en zangles van Leny Vermaire.

Hij begon zijn loopbaan bij Cabaret Boemerang en het Muztheater. Hierna volgden drie seizoenen naast André van Duin in zijn revues en in musicals als De Gelaarsde Kat, Love Story, Les Misérables, Crazy For You, Anatevka, The Sound of Music, Titanic, Hairspray, The Little Mermaid, Cabaret, Into the Woods, Kuifje ‒ De Zonnetempel, Annie, Cyrano, Tsjechov, Willeke, De Jantjes, Heerlijk Duurt het Langst, The Addams Family en Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking.

Hij zong met het Metropole Orkest in Bernstein Broadway Songbook en met het Philharmonisch Orkest in Tonight, Music & Songs of Leonard Bernstein. Verder zong hij in diverse liedjesprogramma’s als Wij Nederlanders, Broadway in de Polder, Alle Dagen Feest en Handje vol Geluk, en in de operette La Vie Parisienne. Hij speelde Richard Bucket in de komedie Schone Schijn en bij Stichting Vuur en Vlam in de voorstelling Onvoorwaardelijk.

Hij ontving in 1984 de Pisuisse-prijs en werd vier keer genomineerd voor een Musical Award, die hij twee keer won voor beste mannelijke bijrol in Tsjechov (2000) en Love Story (2015).

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Dick Cohen in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda