Acteurs/Actrices:

Alexander Boone

Biografie

Alexander P.E. Boone is afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg richting Musicaltheater waar hij onder meer les kreeg van Florian Boutonnier, Jack Breikers, Peter van Dosselaer, Marleen van der Loo, Brigitte Odett en nog vele anderen. Ook werkte hij samen met Tim Van der Straeten, Geertje Hochstenbach en Mark van Haasteren bij de schoolvoorstellingen Footloose, Grease en Violet.

In 2019 was Alexander te zien in het dansensemble van Winter in Wien, een productie van de Nationale Operette. In 2020 liep hij stage bij Soldaat van Oranje waar hij deel uitmaakte van het ensemble. Vervolgens was hij te zien in het ensemble van Zodiac de musical waar hij ook geregeld op mocht als understudy van de rol Matthews.

Alexander heeft een enorme voorliefde voor maken, met name schrijven en componeren. Tijdens zijn opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten componeerde hij een korte musical, genaamd De Grote Boodschap, en schreef hij het fantasyboek De Zwaardmagiërs, dat hij ooit hoopt uit te brengen. Ook zijn afstudeersolo Over Leven schreef en componeerde hij helemaal zelf. Om zichzelf te verfijnen in de ambachten van het schrijven en componeren volgde hij les bij Steven van Gool en Pepijn Moors.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Alexander Boone in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

Musicals

Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Pretty Woman
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Winnie de Poeh
Datum: 30-09-2023
Tijd: 19:00 uur
Volledige agenda