ABC maakt een Beauty and the Beast-special

6 juli 2022, 09:16 - Redactie
ABC maakt een Beauty and the Beast-special

Eind dit jaar brengt de Amerikaanse zender ABC een nieuwe Beauty and the Beast-special. Het zal gaan om een mix van animatie en live-action met een geheel nieuwe cast. De special wordt gemaakt om te vieren dat het dit jaar precies 30 jaar geleden is dat de animatiefilm als eerste animatiefilm ooit werd genomineerd voor de Oscar voor beste film. Die prijs won de film uiteindelijk niet, wel wist de film de Oscars voor Beste originele muziek en Beste originele nummer te winnen.

De special zal bestaan uit nieuwe muzikale uitvoeringen, nieuwe sets en kostuums. Elk optreden moet een hommage worden aan de animatiefilm maar zal ook iets toevoegen aan het verhaal geeft Disney, het moederbedrijf van ABC aan. In de Verenigde Staten zal de Beauty and the Beast-special op 15 december worden uitgezonden, een dag later komt de special beschikbaar op Disney Plus. Het is nog niet duidelijk of de special ook buiten de Verenigde Staten op de streamingdienst bekeken kan worden.

Disney werkte recent ook nog aan een nieuwe prequelserie van Beauty and The Beast voor Disney Plus maar deze werd begin dit jaar geannuleerd vanwege creatieve meningsverschillen. De serie zou zich afspelen voor de gebeurtenissen in de live-action versie van Beauty and the Beast uit 2017 die weer is gebaseerd op de animatieklassieker uit 1991. De opnames zouden deze zomer starten.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda