9 jaar Soldaat van Oranje – De Musical, actie voor de jubileumvoorstelling

31 augustus 2019, 10:15 - Redactie
9 jaar Soldaat van Oranje – De Musical, actie voor de jubileumvoorstelling

Op 30 oktober is het precies negen jaar geleden dat Soldaat van Oranje in première ging in de TheaterHangaar in Katwijk. Ter gelegenheid hiervan en het feit dat Nederland vanaf vandaag in Zeeland het begin van 75 jaar vrijheid viert, wordt het publiek gevraagd een video van negen seconden te maken waarin zij vertellen of uitbeelden wat vrijheid voor hen betekent. Degenen die meedoen maken kans op negen kaarten voor de jubileumvoorstelling.

"We willen op een bijzondere manier stilstaan bij het feit dat Nederland 75 jaar vrijheid viert”, laat producent Fred Boot weten. "En dat Soldaat van Oranje – De Musical al negen jaar de herinnering levend houdt en de geschiedenis doorvertelt is voor ons ook een moment daar juist nu bij stil te staan. Daarom leek het ons mooi om het publiek in negen seconden te laten vertellen wat vrijheid voor hen betekent. Negen seconden lijkt heel kort voor dit belangrijke thema, maar het dwingt je ook na te denken om in een korte, krachtige formulering uit te drukken waarom vrijheid niet vanzelfsprekend is."

Een aantal acteurs, uit voorgaande en huidige cast, maakten ook een negen seconden durende video waarin zij vertellen wat vrijheid voor hen betekent. Deze video’s van Edwin de Vries, Henriëtte Tol, Thomas Cammaert, Roel Dirven, Peter Tuinman, Anne Lamsvelt, Oren Schrijver, Willemien Dijkstra en ook van dochter Karna Hazelhoff Roelfzema staan op onderstaande video oproep.

Iedereen die in 9 seconden vertelt of uitbeeldt wat vrijheid voor haar of hem betekent, dit deelt op soldaatvanoranje.nl/9jaar en zijn of haar social media met #vrijheidin9seconden, kan meedoen. Deelnemers maken kans op 9 kaarten voor de jubileumvoorstelling op 30 oktober of 2 kaarten voor een voorstelling van Soldaat van Oranje op een datum naar keuze.

Première
30 oktober 2010
Dernière
N.N.B.
Producent
NEW Productions
Meer over Soldaat van OranjeAnder nieuws over Soldaat van Oranje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda