100.000 extra kaarten in de verkoop voor Tina the Musical

26 januari 2018, 19:02 - Redactie
100.000 extra kaarten in de verkoop voor Tina the Musical

De vraag naar kaarten voor Tina the Musical, de nieuwe internationale musical over het leven en songbook van Tina Turner, is zo groot dat drie maanden voor de première al 100.000 extra kaarten op de markt worden gebracht. Kaarten kunnen vanaf nu worden geboekt voor voorstellingen tot 20 oktober 2018.

Joop van den Ende nam met Stage Entertainment het initiatief voor de musical en ging hiervoor een samenwerking aan met Tina Turner als co-producent. Frank Ketelaar en Kees Prins schreven, op verzoek van Joop van den Ende, de eerste versie van het script waarna de Amerikaanse Katori Hall de definitieve internationale versie verzorgde. De regie is in handen van Phyllida Lloyd die eerder de regie deed van zowel de musical als de film Mamma Mia! De choreografie is van Anthony van Laast, in Nederland bekend van zijn creatieve inbreng bij onder andere Mamma Mia!, Sister Act, Petticoat en 3 Musketiers.

Tina the Musical gaat op 17 april aanstaande in première in het Aldwych Theatre in Londen. De repetities zijn op maandag 15 januari begonnen en lopen nog door tot de eerste try out op 21 maart. Tina Turner in een vandaag online geplaatst interview: "There's always been an emotion in my singing, because it reached back to the life I was living. People knew it wasn't Hollywood, it was real."

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda