Vooropleiding Frank Sanders Akademie op 3 september van start

28 maart 2016, 10:24 - Redactie
Vooropleiding Frank Sanders Akademie op 3 september van start

In september 2016 gaat de officiële vooropleiding van de Frank Sanders’ Akademie van start. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van oprichters Frank Sanders en Steven Moonen in vervulling. De artistieke leiding van de vooropleiding is in handen van musicalacteur Ara Halici en movement director Hester Schrofer. De zakelijke leiding ligt bij regisseur Bas Groenenberg.

Op dinsdag 1 september 1998 opende de Frank Sanders’ Akademie haar deuren voor de allereerste lichting studenten. Toen nog in de Wladimir Studio’s aan de Lijnbaansgracht. Inmiddels is de Akademie gevestigd in het prestigieuze gebouw Het Sieraad in Amsterdam West en één van de meest gerenommeerde opleidingen in haar soort. Ruim 200 afgestudeerde studenten hebben hun weg naar de nationale en internationale podia gevonden.

De wens naar een eigen vooropleiding ontstond enige jaren geleden. Frank Sanders en Steven Moonen kwamen er tijdens de audities voor de vakopleiding achter dat veel auditanten over de potentie en het talent beschikten, maar zowel op technisch als persoonlijk vlak nog niet klaar waren voor een full time opleiding. Frank Sanders: “Een gedegen vooropleiding bereidt de potentiële studenten voor op de audities, de uiteindelijke opleiding en onze manier van opleiden.”

De artistieke leiding van de vooropleiding is in handen van musicalacteur Ara Halici en movement director Hester Schrofer. Beiden behoren tot de eerste lichting studenten en studeerden in 2001 af. Samen met regisseur en zakelijk leider Bas Groenenberg zijn zij verantwoordelijk voor het lesplan en de totale invulling van de vooropleiding.

“Het is heel bijzonder om dit te mogen doen. We bieden met deze vooropleiding een professionele leeromgeving waar met studenten gewerkt wordt aan hun technische vaardigheden op het gebied van spel, zang en dans,” aldus Ara Halici. Hester Schrofer voegt daar aan toe: “En we besteden aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van de student en bereiden ze individueel voor op de audities voor de vakopleiding.”

De Frank Sanders Akademie Vooropleiding gaat op 3 september 2016 van start. Verdeeld over vier periodes zal er een jaar lang op zaterdag gewerkt worden. De audities voor de vooropleiding vinden plaats op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei 2016. Uitgebreide informatie en een aanmeldformulier zijn te vinden op de website van de Akademie: www.franksandersakademie.nl.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda