Volgend seizoen Welterusten, Kleine Beer en De Kleine Zeemeermin van Theater Terra

23 maart 2017, 13:01 - Redactie
Volgend seizoen Welterusten, Kleine Beer en De Kleine Zeemeermin van Theater Terra

Theater Terra, bekend van onder andere Kikker en Raad eens hoeveel ik van je hou, is een van de grootste en oudste producenten van familievoorstellingen in Nederland en keert komend seizoen op grote schaal terug in de Nederlandse en Vlaamse theaters.

Nadat afgelopen seizoen de structurele subsidie van Theater Terra werd stopgezet, is de producent nu klaar om zelfstandig opnieuw tienduizenden kinderen en hun families te verwonderen en betoveren met twee nieuwe en kwalitatieve familiemusicals.

Welterusten, Kleine Beer

Van september tot en met maart volgend jaar is Welterusten, Kleine Beer te zien, naar de boeken van Martin Waddell en Barbara Firth. Deze voorstelling, voor iedereen vanaf 4 jaar, vertelt over Kleine Beer, die niet kan slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee, en alle fonkelende sterren.

De Kleine Zeemeermin

De betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin, naar het sprookje van Hans Christian Andersen, is te zien van januari tot en met mei volgend jaar. Deze familiemusical voor iedereen vanaf 6 jaar gaat over een zeemeermin met een schitterende stem, die in de diepe oceaan leefde. Ze droomde vaak over de wereld boven de zeespiegel en wanneer ze daar eindelijk mag kijken, redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook mens worden. Wanhopig besluit ze een valse zeeheks om hulp te vragen. Die stemt in om haar benen te geven, maar alleen in ruil voor haar mooie stem. Als de prins haar niet zijn onvoorwaardelijke liefde zal geven, zal de zeeheks de betovering nooit meer verbreken.

De kaartverkoop voor Welterusten, Kleine Beer en De Kleine Zeemeermin start in mei bij de Nederlandse en Vlaamse theaters.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda