Theaterspektakel NOORD op 3 september in première

20 juni 2021, 13:32 - Redactie
Theaterspektakel NOORD op 3 september in première

Theaterspektakel NOORD zal op 3 september in première gaan in Theaterhal Zuidbroek. De productie zou aanvankelijk in maart 2020 al te zien zijn maar door de coronacrisis was dit niet mogelijk. De hoofdrol in NOORD zal worden gespeeld door Esmee de Boer, de cast bestaat verder uit Albert Secuur, Nick Kamerling, Abel Leemans, Miranda Bolhuis, Renée Wiersma, Piet van Gogh, Milou Zuurveld, Marianna van Beek, Naomi Vis, Odette Koster en Tamara Reijnders.

NOORD vertelt het mysterieuze fictieve verhaal over een verdwenen boerderij. Een ongekend groot decor ondersteunt het verhaal met projecties. Als bezoeker wordt je meegezogen in de golven als de Groningse dijken breken en kom je onder de grond terecht. Hier vertelt de bodem zijn geschiedenis. In NOORD staat Groningen op het podium en is het thema van de bevingen de aanjager voor het grotere probleem: het klimaat, de manier waarop wij de aarde gebruiken.

NOORD is een fictief verhaal, geschreven door theatermaakster Geke Hoogstins, dat mede verteld wordt door projecties die de emoties en gedachten van de spelers verbeelden. Hoogstins: "We leven in een roerige periode. Maar als je uitzoomt in de tijd, zie je dat mensen zich altijd hebben aangepast en verder ontwikkeld. De ‘vaste waarde’ is de aarde waarop en waarvan wij leven. En ook die heeft zich aangepast door de tijd. Wij zijn telkens ‘slechts’ passanten.

Noorderlingen kunnen eigenlijk best goed omgaan met onvoorspelbaarheid en zijn doorzetters. Zelfredzaam, uitgaan van je eigen kracht en kop d’r veur. Generatie op generatie, is onze Noordelijke mentaliteit opgebouwd. We zijn als bewoners daadwerkelijk geworteld in het Noorden. En met elke nieuwe generatie versterken we onze roots. Daar zijn we stiekem best trots op en dat wil ik graag overbrengen met NOORD."

Speciaal voor NOORD wordt een grote hal bij Van der Valk Groningen-Zuidbroek (gemeente Midden-Groningen) omgebouwd tot de Theaterhal Zuidbroek. De première is op vrijdag 3 september en vanaf dan is NOORD een maand lang te zien, van woensdag tot en met zondag.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda