Schouwburg Kunstmin - Dordrecht

Schouwburg Kunstmin
Foto: Google Maps
Capaciteit
800
Opening
18 juni 1864
Eigenaar
Gemeente Dordrecht

Schouwburg Kunstmin werd in 1864 geopend aan het Kromhout in Dordrecht. Na diverse verhuizingen vestigde het theater zich later aan de T-splitsing tussen de Singel en de Sint-Jorisweg. Dit gebouw had oorspronkelijk een grote en een kleine zaal. Het pand werd in 1938 verbouwd door Sybold van Ravesteyn, waar het onder andere voorzien werd van een nieuwe entree en een uniek interieur met veel marmer en hout. Door gebrekkig onderhoud raakte de schouwburg in de jaren die volgden in verval, mede door de vele verbouwingen en aanpassingen die plaatsvonden. Zo was geprobeerd het podium op wielen te plaatsen om de slechte akoestiek in de Grote Zaal te verbeteren en was het historische interieur ernstig beschadigd geraakt.

In 1993 begon een grondige renovatie en uitbreiding door de Dordtse architecten Kees Rouw en Bertus de Kock waarin het interieur in en om de Grote Zaal en de entree zo veel mogelijk is hersteld. De Kleine Zaal werd van een nieuwe inrichting met onder andere een inschuifbare tribune voorzien, waardoor de zaal ook voor andere doeleinden gebruikt kon worden. Daarnaast werd theatercafé "Sybold" geopend, en werden een nieuw achtertoneel bij de Grote Zaal en Filmhuis Cinode toegevoegd. Ook werd het gebouw voorzien van de beste technische installaties die toen beschikbaar waren.

Adres en contactgegevens

Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht
078 – 639 79 79
info@kunstmin.nl

Kaart

Bereikbaarheid

Auto / Parkeren

Kunstmin bevindt zich in de directe nabijheid van de authentieke binnenstad van Dordrecht.

  • Parkeergarage Energiehuis
    Noordendijk 148, Dordrecht
Openbaar vervoer

Vanaf het centraal station van Dordrecht stoppen buslijnen 3 (naar Oudelandshoek) en 4 (naar Staart) bij de halte ‘Oranjelaan’. Vanaf hier is het slechts enkele minuten lopen naar de Schouwburg. Je steekt over bij het kruispunt en loopt de Stooplaan in. Aan het eind van deze weg vind je de Schouwburg. Vanaf het centraal station kun je ook buslijn 10 nemen en uitstappen bij de halte ‘Kunstmin’.

Foto

Schouwburg Kunstmin
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Theaters

Circustheater
Scheveningen
1852 personen
Beatrix Theater
Utrecht
1500 personen
DeLaMar Theater
Amsterdam
950 personen
Wilminktheater
Enschede
1001 personen
Meer theaters

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda