Koningin Elisabethzaal - Antwerpen

Koningin Elisabethzaal
Capaciteit
2000
Opening
2016

In november 2016 opende de splinternieuwe Koningin Elisabethzaal haar deuren. Het architectenbureau Ian Simpson uit Manchester ontwierp het complexe en unieke concept en werkte hiervoor samen met Kirkegaard Associates uit Chicago en Bureau Bouwtechniek. Ian Simpsons team creëerde een inspirerend, flexibel, krachtig en energievriendelijk gebouw met een uitzonderlijke combinatie van historische en nieuwe elementen. Het gebouw is helder en elegant en een symbool in de stad.

De Koningin Elisabethzaal is een bijzonder stuk erfgoed met een rijk verleden. De oorsprong van deze zaal, en trouwens ook van het residentieorkest Antwerp Symphony Orchestra, ligt bij de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen. De KMDA is een vereniging gericht op zoölogie en natuurbehoud. In 1895 kwam de directie van het KMDA op het idee om dierentuinconcerten te organiseren in de ZOO van Antwerpen. Dit luidde het begin in van de huidige Koningin Elisabethzaal. Al sinds 1897 bevindt er zich op de locatie van de Elisabethzaal een feestzaal, maar het was pas in 1960 dat Koningin Elisabeth de eigenlijke concertzaal opende.

Afhankelijk van de opstelling (theater, concert, congres) varieert die capaciteit tussen de 1.850 en 2.000 plaatsen. Het congrescentrum krijgt er meerdere zalen bij die opgedeeld kunnen worden in verschillende compartimenten.

Adres en contactgegevens

Koningin Astridplein 26
2018 Antwerpen
+32 (0)70 – 790 013

Kaart

Bereikbaarheid

Auto / Parkeren
  • Parkeergarage Roosevelt
    Franklin Rooseveltplaats 12, Antwerpen
  • Parkeergarage ZOO
    Lange Winkelhaakstraat 33, Antwerpen
Openbaar vervoer

De Koningin Elisabethzaal bevindt zich naast het Centraal Station en rondom bevinden zich verschillende tram- en bushaltes. De gemakkelijkste manier om het theater te bereiken is met het openbaar vervoer.

Foto's

Koningin Elisabethzaal
Koningin Elisabethzaal
Koningin Elisabethzaal
Koningin Elisabethzaal
Koningin Elisabethzaal
Koningin Elisabethzaal

Foto's: Jonas Verhulst, Jokko en Tom Cornille

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Theaters

Circustheater
Scheveningen
1852 personen
Beatrix Theater
Utrecht
1500 personen
DeLaMar Theater
Amsterdam
950 personen
Wilminktheater
Enschede
1001 personen
Meer theaters

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda