De Kleine Komedie - Amsterdam

De Kleine Komedie
Capaciteit
503
Opening
1788

Het oudste theater van Amsterdam en dé plek voor kleinkunst, cabaret en theaterconcerten. Begonnen als Theatre Français sur l'Erwtemarkt, waar Napoleon en Koning Willem I tot de bezoekers behoorden, werd het gebouw later omgezet in een Neues Deutsches Theater.

Vanaf 1856 was in het gebouw de Schotse Zendingskerk gevestigd. Tussen 1880 en 1883 huurde de net begonnen Vrije Universiteit enkele zaaltjes van de Schotse Zendingskerk en gebruikte die als collegezaal. Na een tijdlang onder de naam Salvatori tussen 1908 en 1935 te zijn gebruikt als vergaderzaal werd het in de oorlogsjaren alleen gebruikt als fietsenstalling.

In 1947 opende het echtpaar Perin-Bouwmeester het theater opnieuw onder de huidige naam De Kleine Komedie en vierde triomfen met de klucht Potasch en Perlemoer met Johan Kaart en Johan Boskamp en met optredens van Fons Jansen.

Later traden Wim Kan, Toon Hermans en anderen hier op met succes. In 1973 komt hieraan abrupt een einde als het gebouw door de brandweer wordt afgekeurd. In 1978 wordt het theater met particuliere gelden gerenoveerd en heropend.

Adres en contactgegevens

Amstel 56-58
1017 AC Amsterdam
020 – 624 05 34
algemeen@dekleinekomedie.nl

Kaart

Bereikbaarheid

Auto / Parkeren

In verband met de bereikbaarheid van parkeergarage The Bank wordt aangeraden de route te volgen: Ring Amsterdam (A10), afslag Volendam/Amsterdam Noord richting IJ-tunnel (S116). Door de tunnel, borden Centrum volgen, rijdt u langs het Nationale Opera en Ballet, vervolgens ga je over de Blauwbrug rechtdoor naar de Amstelstraat. Parkeergarage The Bank zit aan je linkerhand. Let op: de straat is na 100 meter eenrichtingsverkeer, maar de parkeergarage is net te bereiken.

  • Parkeergarage The Bank
    Amstelstraat 12, Amsterdam
Openbaar vervoer

Het theater is op de volgende manieren bereikbaar met het openbaar vervoer.

  • Tram
    Vanaf het Centraal Station is het theater bereikbaar met de tramlijn 4 (richting Station RAI) of 14 (richting Flevopark), je kunt uitstappen bij de halte Rembrandtplein. Je kunt ook lijn 24 (richting VU Medisch Centrum) nemen, halte Muntplein.
  • Metro
    Er is een metrohalte op het Rokin voor lijn 52 en op het Waterlooplein voor lijnen 51, 53 en 54.

Foto's

De Kleine Komedie
De Kleine Komedie
De Kleine Komedie
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Theaters

Circustheater
Scheveningen
1852 personen
Beatrix Theater
Utrecht
1500 personen
DeLaMar Theater
Amsterdam
950 personen
Wilminktheater
Enschede
1001 personen
Meer theaters

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda