Spring Awakening terug in het DeLaMar Theater

28 februari 2022, 23:01 - Redactie
Spring Awakening terug in het DeLaMar Theater

Op maandagavond vond de feestelijke voorstelling van Spring Awakening van producent OpusOne plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De musical was afgelopen zomer al te zien in DeLaMar West en is wegens succes nu weer terug, in de Wim Sonneveld zaal van het DeLaMar Theater.

In het DeLaMar is de voorstelling te zien tot en met 13 maart, gespeeld door een deels nieuwe cast. Naast de volwassen acteurs Wil van der Meer en Marisa van Eyle bestaat de cast uit de volgende jonge talenten: Luuk Haaze (Melchior), Apollonia van den Brand (Wendla), Juul van de Laar (Moritz), Emily White (Ilse), Lot Berendse (Martha), Jeroen Sigterman (Hänschen), Philip Krom (Ernst), Daan van Dalen (Georg), Sterre-Luna Zangirolami (Thea), Rick Bok (Otto) en Jip Verdellen (Anna).

De met maar liefst 8 Tony's bekroonde musical is geregisseerd door Koen van Dijk. Spring Awakening is gebaseerd op een toneelstuk geschreven door Frank Wedekind. Het verhaal speelt zich af in Duitsland eind 19e eeuw. Jongeren willen zichzelf en hun seksualiteit op allerlei manier ontwikkelen en ontdekken. Zij zijn onderworpen aan de regels die de volwassenen opleggen zoals de ouders, de leraren en de kerk. Thema's als kindermishandeling, misbruik, homoseksualiteit, zelfmoord en abortus zijn thema's die worden behandeld in de verschillende verhaallijnen. Ze worden ondersteund door fijne rocknummers.

Spring Awakening blijft, ondanks de verhuizing naar de grote zaal van het DeLaMar, een intieme voorstelling met een rauw en vrij karakter. De musical met onderwerpen die nog altijd gevoelig zijn zorgt voor ontroering en komt bij je als publiek binnen. Spring Awakening is ook met deze herneming een must see.

Scenefoto's: Neeltje Knaap

Castfoto's: Musicaweb.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda