Spektakelmusical 14-18 van Studio 100 volledig te zien op YouTube

8 januari 2018, 14:29 - Redactie
Spektakelmusical 14-18 van Studio 100 volledig te zien op YouTube

Studio 100 heeft recent de spektakel-musical 14-18 online geplaatst, de voorganger van 40-45. De volledige musical van ruim twee uur is te vinden op het YouTube-kanaal van de producent maar kan ook hieronder bekeken worden.

14-18 ging op 20 april 2014 in premiere in de Nekkerhal in Mechelen en was hier te zien tot en met 11 november 2014. Het script is van Frank Van Laecke en Allard Blom, die ook de liedteksten schreef. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé. De regie van de musicalproductie was in handen van Frank Van Laecke.

Verhaal

28 juli 1914. De Grote Oorlog breekt uit. Onder de gemobiliseerde Belgische soldaten vinden we de boezemvrienden Jan, zijn jonge broer Kamiel, zijn bloedvriend Fons en macho avant la lettre Albert. Hoewel iedereen er aanvankelijk van overtuigd is dat de strijd kortstondig zal zijn, blijkt het conflict niet alleen veel langer te duren maar ook meedogenlozer te zijn dan ooit gedacht. De gruwel neemt toe.

De oorlog eist meer en meer slachtoffers. Jan, die inmiddels vader is geworden, wil persé zijn zoon en zijn vrouw Anna zien. Albert verlangt naar zijn liefjes, Kamiel -doodsbang voor elke vorm van geweld- zoekt wanhopig een manier om aan de situatie te ontsnappen en Fons heeft inmiddels zijn oog laten vallen op de knappe verpleegster Celine. Wat volgt is een heroļsche strijd om te overleven.

Een ultiem gevecht tegen het waanzinnige geweld en tegen het oorlogsapparaat. Met als voornaamste wapen humor, hoop, liefde en onvoorwaardelijke vriendschap.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda