Speciaal jubileumbier voor Stork!

19 juli 2018, 13:18 - Redactie
Speciaal jubileumbier voor Stork!

Bezoekers van theaterspektakel Stork! krijgen tijdens de voorstellingen een speciaal jubileumbier van de Twentse Bierbrouwerij geserveerd. "Bier zoals bier bedoeld is'', zegt brouwer Frank Hendriks. Vanavond wordt het jubileumbier officieel gepresenteerd bij The Three Musketeers in Hengelo waar ook een heus Storkplein wordt geopend.

Het nieuwe Storkbier heeft de officiële naam Stork Jubileum Pilsner meegekregen. Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij is trots op zijn nieuwe bier. "Ik heb er al wel eentje gedronken en ook wel meer. Het is super pils'', zegt hij enthousiast. "Het is oerbier zoals het vroeger ook werd gedronken. Authentiek pils met 5 procent alcohol, gebrouwen volgens het Rheinheitsgebot. Of het een Duits tintje heeft? Nee hoor, het is eigen recept'', zegt Hendriks. "We hebben echt een mooie pils gebrouwen. Het zit nog in de lagertank. Straks gaan we afvullen en wordt het mooi geëtiketteerd.''

Het Storkbier komt ook in de losse verkoop. De Twentse Brouwerij zit nu nog in een industrieel erfgoedpand van Hazemeijer. In oktober, als de brouwerij tien jaar bestaat, staat een verhuizing naar het High Tech Systems Park op stapel. Hendriks heeft acht bieren in het assortiment. "Met onze Twents Bok hebben we een prijs gewonnen. Maar ook de Twents Honing Triple en de Twents Wit doen het goed. We hebben hele toegankelijke bieren, dat vinden we belangrijk. Het beste compliment dat mensen je kunnen geven is van Frank, doe mij er nog maar een.'' Ook Twents Oer Pils, Twents Rosé, Twents Amber en Twents Premium Pils zitten in het assortiment van Hendriks.

Hoeveel liter Stork Jubileum Pilsner wordt gebrouwen? Hendriks slaat aan het rekenen. Alleen voor de voorstellingen gaat het al over vijftien pallets met zeventig kratten per pallet en 24 flesjes per krat. Hendriks komt op zo'n achtduizend liter uit. "Ik denk dat het genoeg is. En als het op is dan hebben we nog een prima alternatief hoor: Twents Premium Pils.''

Tijdens de voorstellingen verzorgen Mart Groenman, de eigenaar van eetcafé Three Musketeers en 't Neutje, en Hendriks het drankgedeelte. "Een aantal acteurs en het ensemble komt wat liedjes uit de musical zingen en er is live muziek'', zegt Groenman. "Bedrijven die voor de voorstelling bij ons willen komen borrelen - of erna - zijn welkom. We hebben speciale arrangementen én een speciale Stork hamburger.'' Voor oud-werknemers van Stork heeft Groenman een dagdeel gereserveerd om mee te doen aan het jeu de boules-toernooi, eind augustus.

Première
26 augustus 2018
Dernière
22 september 2018
Meer over Stork! Ander nieuws over Stork!
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda