Soldaat van Oranje zoekt middelbare scholieren voor Theater Na de Dam

20 februari 2016, 14:31 - Redactie
Soldaat van Oranje zoekt middelbare scholieren voor Theater Na de Dam

In het kader van Theater Na de Dam vraagt Soldaat van Oranje aan middelbare scholieren een bijdrage te leveren aan de voorstelling 'Als wij niets doen…' in de Leidse Schouwburg. Zij worden gevraagd om met bijvoorbeeld een lied, een voordracht of een gedicht onderdeel te zijn van deze speciaal voor Theater Na de Dam gemaakte voorstelling.

Op de avond van de nationale dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten artiesten en theatermakers in heel Nederland zich in om deze dag nog meer betekenis te geven. Tijdens de zevende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan zestig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Onder de titel Als wij niets doen... brengen de castleden en het orkest van Soldaat van Oranje een collage van gedichten en tekstfragmenten uit de Nederlandse literatuur waarin de Tweede Wereldoorlog en het maken van keuzes in oorlogstijd centraal staan. Vanaf 2014 wordt deze productie jaarlijks uitgevoerd in de Leidse Schouwburg. Ieder jaar wordt een vernieuwde versie gemaakt, uiteraard spelen en zingen de acteurs ook scenes en nummers uit Soldaat van Oranje.

Deelnemers kunnen hun eigen (familie-)verhaal of gedachten vertellen over oorlog, vrede, het maken van keuzes in oorlogstijd, moed, vriendschap, vijandschap, opoffering. Uit alle inzendingen maakt de productie een keuze die onderdeel zal zijn van dit bijzondere programma op donderdag 4 mei, 21.00 uur.

Inzenden is mogelijk tot 3 april via soldaatvanoranje.nl/theaternadedam.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda