Soldaat van Oranje ontvangt Musical Award voor Unieke Prestatie

22 januari 2020, 22:02 - Redactie
Soldaat van Oranje ontvangt Musical Award voor Unieke Prestatie
Foto: Roy Beusker

Vanavond is Soldaat van Oranje tijdens het Musical Awards Gala 2020 bekroond met de Musical Award voor Unieke Prestatie. Producent Fred Boot ontving de award uit handen van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven.

In het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert, gaat Soldaat van Oranje zijn tiende speeljaar in. Nog steeds vertelt deze musical avond aan avond het verhaal van een van Nederlands belangrijkste verzetsstrijders. Dit is niet alleen een prachtige musical-prestatie, maar op deze wijze dient de voorstelling ook een maatschappelijk doel. Namelijk het doorgeven van een belangrijk stuk Nederlandse geschiedenis aan volgende generaties.

Zo’n lange speeltijd en al meer dan 3 miljoen bezoekers, is een unieke prestatie. En die prestatie is niet onopgemerkt gebleven. In 2013 won de musical Soldaat van Oranje een speciale Theater Award voor langstlopende productie. Nu is het zeven jaar later en het publiek gaat nog steeds in grote getalen naar de voorstelling om dit historisch indrukwekkende verhaal te zien.

Vanwege de ongekend lange speelduur, het unieke bezoekersaantal én de bijdrage aan de nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog, heeft het bestuur van Stichting Musical Awards besloten een eenmalige prijs in het leven te roepen: De Musical Award voor Unieke Prestatie.

In zijn dankwoord maakte Fred Boot tevens bekend dat de voorstelling nu tot en met oktober te zien zal zijn. Daarmee is het 10-jarig jubileum op 30 oktober in zicht.

De voorstellingen van 10 oktober tot en met 30 oktober gaan op een later moment in verkoop. Dit heeft te maken met de aanloop naar de viering van het 10-jarig bestaan.

Foto's: Marieke van der Poort

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda