Scapino Ballet Rotterdam haalt 25.000 euro op voor Prinses Beatrix Spierfonds

schedule27 maart 2018, 09:44 - Redactie
Scapino Ballet Rotterdam haalt 25.000 euro op voor Prinses Beatrix Spierfonds

De laatste voorstelling van Scapino Ballet Rotterdam, van haar landelijke tournee Scala, werd afgelopen zondag (25 maart) feestelijk afgesloten met de overhandiging van een cheque aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Danseres Bonnie Doets overhandigde de cheque ter waarde van 25.000 euro aan Rivka Smit. Rivka heeft zelf de spierziekte SMA.

"Ademloos heb ik gekeken naar de bijzondere dingen die deze dansers met hun lichaam kunnen. Nog geen fractie hiervan kan ik zelf en daarom is het zo bijzonder en ben ik er dankbaar voor dat Scapino Ballet Rotterdam de gelegenheid heeft gegeven om na afloop van de voorstellingen te mogen collecteren voor de strijd die ik elke dag lever tegen mijn spierziekten" aldus Rivka Smit.

Scapino Ballet Rotterdam heeft hiermee de missie van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival omarmd. Elke voorstelling van Scala stond in het teken van Free To Move. Free To Move is de ultieme vrijheid van bewegen, de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen. Dit is een initiatief waarmee het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival de bezoeker bewust wil maken, dat vrijheid van bewegen niet vanzelfsprekend is.

Na afloop van elke voorstelling vragen collectanten van het fonds het publiek om donatie en zo een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Al deze collecte momenten samen hebben geleid tot dit prachtige bedrag.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via:

Facebook - Instagram - Twitter - YouTube

Laatste berichten

Teaser Amélie de Musicalschedule 15 augustus 2020, 10:45
Video: Vragen Aan – Ellen Eversschedule 14 augustus 2020, 10:59
Win een Meet & Greet met Freek Bartelsschedule 13 augustus 2020, 15:59
keyboard_arrow_rightMeer nieuws

Agenda

Voorstelling: Jokie en Jet
Datum: 15-08-2020
Tijd: 11:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda