Theaterlegende Jimmy Hutchinson brengt homage aan Gay Broadway

27 maart 2018, 07:11 - Redactie
Theaterlegende Jimmy Hutchinson brengt homage aan Gay Broadway

De vijfenzeventigjarige zanger/docent Jimmy Hutchinson is terug in het theater met een nieuwe one-man show: Hats off to Broadgay. Voor deze ‘homoge’ selecteerde hij een lijst van songs die allemaal hun eigen link hebben met gay Broadway. “This show has something for everybody; Lesbian, Homo, Bi, Trans and also hetero” aldus Hutchinson.

Deze nieuwe en unieke one-man-show bevat een mix van liedjes en verhalen over gay-componisten en tekstschrijvers, musicals met gay thema’s en songs gecomponeerd voor vrouwen. Met muziek uit o.a. Cabaret, The Sound of Music, West Side Story en van componisten als Stephen Sondheim en Cole Porter stelde Hutchinson een gevarieerd, Engelstalig programma samen van ongeveer 75 minuten. Hij begeleidt zichzelf op piano.

Naast prachtige muziek, deelt Hutchinson in Hats off to Broadgay leuke anekdotes met het publiek. Zo verwerkte componist Cole Porter bijvoorbeeld geheime teksten in zijn shows. Porter zorgde er voor met nummers zoals ‘You’re the top’ dat zijn vrienden verhalen in zijn voorstellingen zouden herkennen over homoseksualiteit.

Hutchinson speelde als uitvoerend artiest in verschillende musicals in binnen- en buitenland waaronder Sweeney Todd (1993), My Fair Lady (1995), Jungle Book, Alladin - de Musical, 42nd Street en Rembrandt- de Musical. Voor zijn rollen in Junglebook en Alladin werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award.

Zijn vorige one-man-show, Hats off to Broadway was o.a. te zien in het M-Lab. Hij is tevens een welbekende zangdocent; op dit moment is er geen musical in Nederland zonder leerlingen van hem. Hij was ook officieel vocal coach voor o.a. Miss Saigon, Elizabeth, Mamma Mia en veel producties van OpusOne. Voor televisie was hij betrokken bij o.a. Sterrenjacht en So You Wanna Be A Popstar.

Hats off to Broadgay is slechts drie keer te zien op 7 (première), 26 en 27 mei in het Betty Asfalt Complex Amsterdam.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda