Ronald Ockhuysen nieuwe directeur VandenEnde Foundation

17 mei 2021, 09:13 - Redactie
Ronald Ockhuysen nieuwe directeur VandenEnde Foundation
Foto: Marinka Reuten

Ronald Ockhuysen, voormalig hoofdredacteur van Het Parool, wordt per 1 juni de nieuwe directeur van de VandenEnde Foundation. Hij volgt Milou Halbesma op die onlangs wegens persoonlijke omstandigheden terugtrad als directeur. De VandenEnde Foundation is het particuliere cultuurfonds van het ondernemersechtpaar Joop en Janine van den Ende.

Joop van den Ende: "Ronald Ockhuysen werkt sinds begin dit jaar bij ons als adviseur communicatie en strategie. Wij hebben hem daarbij leren kennen als iemand met een brede blik op de kunsten en een scherp oog voor de rol van onze Foundation in de culturele sector. In onze zoektocht naar een nieuwe directeur realiseerden we ons dat wij met Ronald de goede kandidaat al in huis hadden."

Janine van den Ende: "Door zijn achtergrond in de kunstjournalistiek heeft Ronald een goed overzicht van het culturele aanbod in ons land. Daarbij weet hij als voormalig hoofdredacteur het nodige van ondernemerschap en werken met creatief talent. Die combinatie maakt hem in onze ogen bij uitstek geschikt voor deze positie."

Ockhuysen werkte eerder als journalist en programmamaker. Van 2015 tot 2021 was hij hoofdredacteur van Het Parool. Ronald Ockhuysen: "Het stemt me trots dat ik leiding ga geven aan dit bijzondere particuliere fonds, dat cultuur beschouwt als basisvoorwaarde voor een leefbare maatschappij."

De VandenEnde Foundation wil bijdragen aan het behoud van een hoogstaand cultureel klimaat in Nederland. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan het stimuleren van talent en het bevorderen van begrip en waardering voor kunst bij jongere generaties. De Foundation geeft kansen aan jonge, uitzonderlijke talenten om zich, ongeacht hun achtergrond, verder te kunnen ontwikkelen. Het landelijk educatieprogramma Méér Muziek in de Klas, een ander belangrijk project van de Foundation, streeft naar structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen.

De VandenEnde Foundation is tevens initiatiefnemer van het Blockbusterfonds, een samenwerkingsverband met het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds en de BankGiro Loterij. Dit fonds is in 2012 opgericht om cultureel ondernemerschap te stimuleren en bijzondere culturele projecten met een potentieel groot publieksbereik mogelijk te maken. Ook is de Foundation partner in het Kickstart Cultuurfonds dat landelijk grote en kleine culturele instellingen financieel ondersteunt om de coronacrisis te kunnen doorstaan.

Het vlaggenschip van de VandenEnde Foundation is het DeLaMar Theater in Amsterdam, een cultuurhuis waarin het aanbod van kwaliteitstheater samengaat met het stimuleren van talent en cultureel ondernemerschap.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda