Nieuwe serie Gewoon Homo op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie

17 mei 2021, 14:42 - Redactie
Nieuwe serie Gewoon Homo op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie

Vandaag lanceren de makers van de podcast Gewoon Homo, Barry Beijer en Danny Houtkooper hun tweede seizoen in samenwerking met podcastlabel Topcast Media. Niet geheel toevallig op de Dag tegen Homo- en Transfobie én in de week van het Eurovisie Songfestival waar ‘jezelf zijn’ een belangrijk thema is.

Barry Beijer en Danny Houtkooper zijn al bijna 20 jaar beste vrienden en allebei werkzaam in het theatervak. Zo speelden ze in musicals als The Lion King, Hij Gelooft In Mij, Soldaat Van Oranje, Jersey Boys, Annie, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Daarnaast zijn ze veelvuldig te horen in animatieseries en films.

Gewoon Homo is een podcast waarin Barry en Danny vrijuit praten over het leven en (alledaagse) ervaringen van mensen uit de LHBTI+ gemeenschap. Waar ze in het eerste seizoen voornamelijk over onderwerpen hebben gepraat die dichtbij henzelf stonden, zoals hun coming out, het geloof en homogeweld, trekken ze in het hun tweede seizoen breder en gaan ze in 10 afleveringen het gesprek aan met gasten die ook onderdeel zijn van het ‘regenboogalfabet’. Zo praten ze onder anderen met hun vaders, dragqueen Tabitha (bekend van DRAG S.O.S.), de 16-jarige Kyell de Haas (bekend van Make Up Cup), Jules die non binair is, de 72-jarige Jan die nog in de kast zit en ook met goede vriendin Annefleur van den Berg (bekend als Puck in GTST).

"Ons eerste seizoen heeft een nominatie opgeleverd bij de Online Radio Awards en kreeg een eervolle vermelding waarin stond dat in een tijd waarin homoseksuelen onder druk staan, deze podcast echt een toegevoegde waarde is. Dat was voor ons een extra motivatie om een tweede seizoen op te nemen en zo meer bewustwording te creëren, niet alleen onder hetero’s, maar ook binnen de LHBTI+ gemeenschap", aldus Barry Beijer.

Gewoon Homo de podcast wordt vanaf dit seizoen uitgebracht door Topcast Media, onder andere bekend van hun succesvolle fictiepodcasts Staatsgeheim (o.a. Sigrid ten Napel, Gijs Scholten van Aschat) en shows van onder meer Miljuschka Witzenhausen en Maxim Hartman. Daarnaast wordt dit tweede seizoen mede mogelijk gemaakt door PwC die met hun internationale Shine Netwerk en hun slogan ‘Be yourself, be different’ er voor willen zorgen dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen.

Na vandaag komt Gewoon Homo de podcast elke vrijdag met een nieuwe aflevering en is te beluisteren op Spotify en alle andere podcast apps.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda