Pia Douwes start de Geraakt-door-kankerlijn

5 februari 2021, 11:40 - Redactie
Pia Douwes start de Geraakt-door-kankerlijn
Foto: Simone Leonhartsberger

Als ambassadrice van de Ingeborg Douwes Stichting - IDS is Pia Douwes begonnen met een prachtig initiatief, de geraakt-door-kankerlijn.

De Geraakt-door-kankerlijn is er voor iedereen die wel wat emotionele steun kan gebruiken, zowel kinderen als volwassenen. Dagelijks (dus ook in het weekend) tussen 16:00 uur en 22:00 uur biedt de Geraakt-door-kankerlijn een luisterend oor aan (ex-)kankerpatiënten, hun naasten en iedereen die zorgen heeft rondom deze ziekte. De Geraakt-door-kankerlijn is laagdrempelig toegankelijk, kan veilig en anoniem gebeld worden en kent geen wachtlijsten.

De vrijwilligers van de Geraakt-door-kankerlijn weten wat de bellers doormaken, want zij zijn zelf geraakt geweest door kanker. Ook professionals hebben zich als vrijwilliger opgegeven. Het is de bedoeling dat dit initiatief in de toekomst uitgroeit tot een 24/7 hulplijn.

Als ambassadrice van de Ingeborg Douwes Stichting zet Pia Douwes zich ook actief in voor de Geraakt-door-kankerlijn. Ze weet goed wat het is om geraakt geweest te zijn door kanker. Ruim 20 jaar geleden overleed haar schoonzus aan borstkanker en zag zij van dichtbij het verdriet van haar broer Evert Douwes, die met 3 kleine kinderen achterbleef. Pia Douwes: “Het omgaan met kanker verandert je levensinstelling.”

De Geraakt-door-kankerlijn is te bereiken op 085-0043444.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda