Petticoat van MUZT Musicalopleiding op 26 mei in première in Sneek

18 mei 2017, 16:14 - Redactie
Petticoat van MUZT Musicalopleiding op 26 mei in première in Sneek

Petticoat, de negende grote musical van MUZT Musicalopleiding, gaat op vrijdag 26 mei in première in Theater Sneek.

Petticoat is het humoristische verhaal van een meisje met de grote droom om zangeres te worden, tegen de achtergrond van het Nederland in de jaren zestig. Patricia Jagersma besluit om Winschoten te verlaten en in Amsterdam haar droom na te jagen. In de musical moet Pattie met vallen en opstaan ontdekken hoe zij de tegenwind kan trotseren. Hierbij komen diverse thema’s voorbij, zoals de schaduwkanten van het leven in de showbizz, de universele strijd tussen ouders en hun kinderen en intolerantie.

Herkenbare thema’s voor de 72 spelers van MUZT Musicalopleiding. Zij hebben allen dezelfde droom om ooit een grote rol in Carré of in het Circustheater in Scheveningen te mogen vertolken. De talenten herkenden veel in het verhaal van Petticoat. Maar ze verbaasden zich tegelijkertijd over het leven de jaren zestig. Want welke jongere kan zich nog een Nederland voorstellen zonder internet en snelle communicatie, maar met arbeidsonrusten, intolerantie en verzuiling? De spelers kwamen veel te weten door onder andere hun grootouders te interviewen.

Ieder jaar brengen de MUZT-talenten, afkomstig uit de gehele provincie, een grote productie. MUZT Musicalopleiding, onderdeel van Kunstencentrum Atrium, verkreeg van Stage Entertainment Licensed Productions de rechten om de musical Petticoat op te voeren in Theater Sneek. De oorspronkelijke productie, van Joop van der Ende Theaterproducties, was in 2010 voor het eerst te zien met Chantal Janzen en Freek Bartels in de hoofdrol. Afgelopen winter zond KRO-NCRV een televisiebewerking uit.

Petticoat van MUZT Musicalopleiding is gebaseerd op de theaterproductie uit 2010, maar dankzij een grotere cast zijn er veel verrassingen toegevoegd. Er zijn in totaal zes voorstellingen. Bij de première op vrijdag 26 mei is de dresscode petticoat. De andere voorstellingen worden gespeeld op 27 mei om 19:30 uur, 28 mei om 14:30 uur, 2 juni om 19:30 uur en op 3 juni om 14:30 uur en 19:30 uur.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda