OpusOne brengt Broadwaymusical Falsettos naar Nederland

8 juli 2020, 06:38 - Redactie
OpusOne brengt Broadwaymusical Falsettos naar Nederland

Falsettos komt als opvolger van de OpusOne-productie Fun Home vanaf eind oktober naar DeLaMar Theater in Amsterdam. De met vele awards bekroonde muzikale autobiografie van William Finn vertelt de belevenissen van Marvin en zijn uniek samengestelde gezin.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Brigitte Heitzer en William Spaaij die voor het eerst samen in een musical te zien zijn. Verder zijn Joy Wielkens, Ad Knippels, Job Greuter en Julia Herfst te zien in deze inventieve, humoristische, maar ook meeslepende musical. De vertaling en regie zijn in handen van Koen van Dijk en Marco Braam heeft de muzikale leiding.

Producent Maarten Voogel is verheugd weer aan de slag te kunnen: "Nu de Coronamaatregelen steeds meer worden versoepeld en we in een 1,5 meter opstelling voor een groter publiek kunnen gaan spelen, biedt dat de mogelijkheid om weer volwaardige, nieuw gemaakte musicals te produceren. Met Falsettos hebben we weer een actuele en urgente musical die ons aanbod zo uniek maakt voor de Nederlandse markt".

Koen van Dijk zal de productie gaan regisseren. "Het onderwerp van de voorstelling spreekt op dit moment zeer tot de verbeelding. Falsettos speelt zich namelijk af in de jaren 80 toen de wereld werd opgeschrikt door een pandemie. Toen was het de mysterieuze, dodelijke ziekte Aids, maar we herkennen nu des te meer de angst en de onzekerheid van toen", aldus van Dijk.

Verhaal

Falsettos vertelt het verhaal van een joodse ‘modern family’ in New York begin jaren 80. Marvin leeft onder één dak met zijn ex-vrouw Trina, zijn zoon Jason én zijn nieuwe vriend Whizzer. Marvin is als homo uit de kast gekomen, maar is bij zijn gezin gebleven. Als dan ook nog de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw intrekt, leidt dat tot pijnlijk-komische confrontaties. Marvins zoon Jason besluit dan dat hij zijn Bar Mitswa niet wil vieren. Zeker niet wanneer Whizzer een vreemde ziekte krijgt die vooral homoseksuele mannen lijkt te treffen. Dan krijgt de viering van Jason’s volwassenwording alsnog een onverwachte wending.

Falsettos speelt woensdag tot en met zondag van 28 oktober tot en met 8 november in de Wim Sonneveld zaal van DeLaMar Theater.

Première
25 juli 2022
Dernière
13 augustus 2022
Producent
OpusOne
Meer over Falsettos Ander nieuws over Falsettos
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda