Nurlaila Karim ook als Tina in TINA – De Tina Turner Musical

21 januari 2020, 08:22 - Redactie
Nurlaila Karim ook als Tina in TINA – De Tina Turner Musical
Foto: Roy Beusker

Nurlaila Karim gaat de hoofdrol van Tina Turner in TINA - De Tina Turner Musical delen met hoofdrolspeelster Nyassa Alberta. De rol van Tina is zo’n zware rol, dat deze onmogelijk door één acteur, zeven maal per week opgevoerd kan worden. De musical over het leven van Tina Turner is vanaf 1 februari te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Albert Verlinde, Stage Entertainment Nederland: "De rol van Tina is een van de zwaarste rollen ooit, het is echt topsport. De actrice staat meer dan 40 scènes onafgebroken op het toneel, ze zingt 23 nummers, veel ook met dans en dan moet ze zich tussendoor ook nog vele malen verkleden. Ik ben daarom enorm blij met Nurlaila die de power en het talent heeft om deze zware rol te kunnen spelen’".

Het Beatrix Theater is geen onbekend terrein voor Nurlaila. Al eerder speelde zij tweemaal in de week de rol van Donna in Mamma Mia! en daarvoor speelde ze in de musicals On Your Feet!, The Bodyguard en The Wiz. Het repertoire van Tina Turner is voor Nurlaila niet onbekend. In 2015 stond ze in de Nederlandse theaters met haar eigen show: Fourtina, een ode aan Tina Turner.

"Tina Turner, die ondanks alle obstakels in haar kracht blijft staan, is altijd een voorbeeld en inspiratiebron geweest. Haar muziek geeft me kracht en ik zing niets liever dan dat. Ik vind het daarom een enorme eer om deze rol te mogen vertolken. Ik kan zelfs zeggen dat dit mijn allergrootste droomrol is," aldus een enthousiaste Nurlaila Karim.

TINA – De Tina Turner Musical zal op zondag 9 februari feestelijk in première gaan.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda