Niels van Doormalen mag naar prestigieuze musicalopleiding in Londen

1 juni 2019, 13:39 - Redactie
Niels van Doormalen mag naar prestigieuze musicalopleiding in Londen

Niels van Doormalen uit Valkenswaard is de eerste Nederlander die aan de prestigieuze masteropleiding Producing For Musical Theatre in Londen mag studeren. Hij is een van de slechts tien kandidaten wereldwijd die zijn toegelaten tot de opleiding.

Niels is 20 en al lang bezig met muziek en theater. Hij begon als trompettist tijdens een solistenconcours in Bladel, meldde zich bij de vooropleiding Muziektheater aan de Fontys Hogeschool en ging daarna Theaterwetenschap volgen aan de Universiteit van Amsterdam. In de tussentijd werkte hij voor musicals als Soof en The Color Purple.

"Ik vind het doodeng. Ik wilde helemaal niet een jaar naar Engeland, want dat vond ik heel lang weg van huis. Maar vrienden die ook in Londen wonen en die ook in het theatervak zitten, zeiden: 'Niels, je moet gaan. Dit is hoe jij bent'. Ik stond tijdens mijn opleiding in Tilburg voor de schermen Toen kwam ik erachter dat je als producent veel meer kan betekenen voor het genre. Als ik in het theater zat, dacht ik steeds: dit kan beter. Daarom wilde ik meer de kant van productie op, omdat je dan alles vanaf het startpunt regelt." verteld hij aan Omroep Brabant.

Dat kan op de eenjarige masteropleiding voor producent in Londen. Niels wijst erop dat je aan het eind een musical maakt van 45 minuten en samenwerkt met producenten uit onder andere New York, Londen en Italië.

Om het studiegeld bij elkaar te krijgen is Niels nu een crowdfundingsactie begonnen, in totaal heeft hij 33.000 euro nodig. Van dit bedrag zal 19.000 worden bijgedragen door de Van den Ende Foundation en het VSB Fonds. Hij denkt geldschieters over te kunnen halen door zijn motivatie te benadrukken. "Ik zoek een boodschap in musicals en ik denk dat dat essentieel is voor een nieuwe generatie. Ik zou niet zo snel een grote entertainmentproductie als Mamma Mia! maken." aldus Niels.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda