Crowdfunding extra muzikant voor Callas/Onassis/Kennedy succesvol

1 juni 2019, 16:54 - Redactie
Crowdfunding extra muzikant voor Callas/Onassis/Kennedy succesvol

De crowdfunding voor een extra muzikant voor de tournee van Callas/Onassis/Kennedy, een muzikale vete is ruim binnen de termijn gehaald. Voor deze nieuwe Nederlandse muziektheatervoorstelling wordt nu door Ger Otte nieuwe muziek geschreven die, dankzij deze campagne uitgevoerd kan worden door Marieke van der Heyden.

Initiatiefnemers Frédérique Sluyterman van Loo en Irene Kuiper zijn erg gelukkig met het behaalde resultaat. Irene Kuiper: "De crowdfunding eindigt pas vrijdagavond om middernacht, maar afgelopen zaterdag kregen we al bericht dat we ons doel reeds bereikt hadden. Dit resultaat stelt ons in staat om Callas/Onassis/Kennedy, een muzikale vete uit te voeren zoals we het voor ogen hebben, inclusief multi-instumentaliste Marieke van der Heyden."

Frédérique Sluyterman van Loo: "Heel veel mensen hebben met donaties dit project ondersteund en ook hiermee hun betrokkenheid getoond, omdat zij blijkbaar de vorige productie In bed met Dietrich en Piaf enorm waardeerden, en zij hebben aangegeven dat zij, met grote belangstelling, uitzien naar onze nieuwe productie."

Dankzij deze crowdfunding kan Marieke van der Heyden dus meegaan op tournee. Marieke bespeelt, naast de cello, ook de glasharmonica en theremin. De theremin, uitgevonden in 1919, is een bijzonder instrument. Het benadert de klank van de menselijke stem op geheel eigen wijze. En al deze instrumenten geven een extra dimensie aan deze voorstelling over de intrigerende driehoeksverhouding tussen drie wereldberoemde iconen: operadiva Maria Callas, ex-first lady Jackie Kennedy en de man met wie beide vrouwen een relatie onderhielden, de Griekse scheepsmagnaat en miljardair Aristoteles Onassis.

Callas/Onassis/Kennedy, een muzikale vete gaat op zondag 13 oktober in de Leidse Schouwburg in première en is vervolgens tot eind 2019 in de theaters te zien.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda