Netflix maakt film van musical The Prom met rollen voor Meryl Streep en Nicole Kidman

25 juni 2019, 19:01 - Redactie
Netflix maakt film van musical The Prom met rollen voor Meryl Streep en Nicole Kidman

Netflix zal een filmversie gaan maken van de Broadway musical The Prom zo heeft de streamingdienst aangekondigd. De musical ging afgelopen jaar in oktober in première op Broadway en verdiende zeven Tony nominaties, geen enkele werd echter gewonnen. Ondanks de nominaties zal The Prom op zondag 11 augustus voor het laatst te zien zijn in het Longacre Theatre, na slechts 23 try-outs en 310 reguliere voorstellingen.

De musical volgt vier oud Broadway-acteurs tijdens hun reis naar de conservatieve stad Edgewater in de Amerikaanse staat Indiana. Ze ondernemen deze reis omdat ze hadden gelezen over een lesbische student die haar vriendin niet mocht meenemen naar het schoolgala. Ze willen haar helpen, maar het gaat ze vooral om de positieve berichten in de media om zodoende weer opnieuw in de schijnwerpers te staan.

Ryan Murphy zal de film van Netflix gaan regisseren en de cast bestaat uit onder andere Meryl Streep, Nicole Kidman, Andrew Rannells, Dee Dee Allen, Barry Glickman, Angie Dickinson, Trent Oliver, Ariana Grande en Keegan-Michael Key. Daarnaast zal ook presentator en comedian James Corden te zien zijn in de film.

Verantwoordelijk voor het script zijn Bob Martin en Chad Beguelin, het tweetal schreef ook het script voor de musical. The Prom zal in het najaar van 2020 eerst een korte periode spelen in de bioscoop waarna de film beschikbaar zal komen op Netflix zelf.

Première
26 september 2022
Dernière
11 maart 2023
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over The PromAnder nieuws over The Prom
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda