Feestplaneet is de meest uitgevoerde schoolmusical van 2019

25 juni 2019, 14:37 - Redactie
Feestplaneet is de meest uitgevoerde schoolmusical van 2019

Het einde van het schooljaar komt in zicht en traditioneel nemen leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool met het uitvoeren van een schoolmusical. Uit navraag bij Nederlandse basisscholen door Feestkleding 365, aanbieder van onder andere musical-kleding, blijkt dat basisscholen dit jaar het vaakst kiezen voor de musical Feestplaneet van Benny Vreden.

Feestplaneet is een musical die draait om een professor, een astronaut en een schoolklas die een ruimtereis maken. Deze schoolmusical wordt uitgegeven door Benny Vreden Kinderproducties, dat eigendom is van Carlo Boszhard en eerder onder andere ook TV Kantine de musical bedacht.

Na Feestplaneet wordt het vaakst gekozen voor de musical Gewoon super van Rep en Roer Musicals. Op de derde plaats staat de musical De tent op z’n kop, eveneens van Benny Vreden Kinderproducties. Andere musicals die dit jaar veel worden opgevoerd zijn Beer is los (Spotlight Musical Productions), Betoeterd (Rep en Roer Musicals) en ‘Strafkamp 8’ (uitgever Kwintessens).

Een andere opvallende trend is dat scholen er steeds vaker voor kiezen om de musical op te voeren als film. Een trend die past binnen de audiovisuele ontwikkeling in het onderwijs zelf. Het voordeel is hierbij ook dat de scholieren zelf al vaak ervaring hebben met het maken van filmpjes (vloggen) en dat, als er iets misgaat, de opnames opnieuw kunnen worden gedaan. Een fijne gedachte voor kinderen die alleen al de kriebels krijgen bij het idee van een live optreden voor de hele school.

Terwijl de leerlingen oefenen met het instuderen van alle teksten en liedjes, worden ook ouders vaak ingeschakeld. Niet alleen helpen zij met het instuderen van alle teksten en liedjes, ook zijn de ouders volop betrokken bij het regelen van de kleding en benodigde accessoires.

José Cabrera, eigenaar van Feestkleding365.nl, merkt vooral een grote stijging op in het aantal bestelde outfits voor de musical Feestplaneet. “In de afgelopen maanden zijn er al meer astronautenpakken en robot outfits verkocht, dan in de eerste 7 jaar van het bestaan van onze winkel.’’ Verder spelen de ouders een grotere rol dan de school zelf bij het bestellen van de kostuum: “Ook valt ons bij de customer support afdeling opdat het bestellen (en betalen) van kleding voor musicals vaak aan de ouders wordt overgelaten”.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda