Musical: Route 66

Route 66
Première
25 november 2007
Dernière
20 april 2008
Producent
Stichting Beeldenstorm

Verhaal

Ooit was Route 66 het symbool voor hoop. De weg verbond als eerste Chicago met Los Angeles en zorgde ervoor dat velen in de jaren twintig hun lot in eigen hand namen en naar het ‘westen’ trokken, op zoek naar een beter bestaan. Op die weg schreven songwriters hun beste liedjes omdat ze vol woede waren, maar ook vol van verlangen.

Door de komst van een nieuwe weg, de Interstate, is Route 66 in verval geraakt. Grote gedeelten werden afgesloten en door gras en onkruid overwoekerd. Waar ooit dorpjes en hele steden tot bloei kwamen omdat ze de reizigers van foerage en benzine voorzagen, staan nu verlaten garages en afgetimmerde winkelruiten.

De roadmusical speelt zich af in zo’n verlaten spookdorp, waar de komst van een vreemdelinge de rustige verhoudingen onder grote druk zet. Route 66 vertelt een verhaal over idealen die net zo oud als nieuw zijn. Een verhaal over heftige liefde, die even onmogelijk is als haalbaar. Hij is een verbitterde automonteur in een stoffig dorpje aan de Route 66. Zij is op de vlucht en raakt van de weg. In de zweterige hitte ontbrandt tussen hen een vuur met explosieve gevolgen.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downMusicals

Les Misérables
De Graaf & Cornelissen
The Bodyguard
Stage Entertainment
Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
keyboard_arrow_rightMeer musicals

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda