Voorstelling: Opera Gala 2023

Opera Gala 2023
Première
25 februari 2023
Dernière
26 februari 2023

Tijdens dit Opera Gala in het Concertgebouw Amsterdam staan de mooiste operakoren uit de muziekhistorie centraal, waaronder Nabucco, Il Trovatore, Carmen, La Traviata, Tosca en Aïda. De Nationale Opera van Timisoara vertolkt wereldberoemde aria’s onder leiding van dirigent Raymond Janssen. Internationaal gerenommeerde solisten zorgen samen met het koor en orkest voor een muzikaal spektakel. Dit Opera Gala is een concert vol hartstocht en passie, waaraan meer dan 140 musici meewerken.

Aria’s uit de bekendste opera’s aller tijden komen aan bod tijdens het gala in Amsterdam. De koren zijn geschreven door onder anderen Verdi, Puccini, Mascagni en George Bizet en vormen wereldwijd de hoogtepunten van elke opera. Van La Scala in Milaan tot de Metropolitan opera in New York. Het gala in het Concertgebouw is naast een bijzondere muzikale voorstelling tegelijkertijd een ode aan de grootste en meest succesvolle Italiaanse operacomponisten uit de geschiedenis.

Het concert is een feest der herkenning voor elke muziekliefhebber waarbij alle bekende operakoren worden gezongen. Zowel Carmen van Bizet, het Slavenkoor, het Zigeunerkoor als het spectaculaire Gloria all’ Egitto uit Aïda komen voorbij.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Moulin Rouge!
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Frozen de Musical
Stage Entertainment
Saturday Night Fever
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda