Musical: Fosse

Fosse
Première
13 oktober 2002
Dernière
29 december 2002

Verhaal

Fosse is een 'song and dance spectacular' die de beroemdste nummers van Bob Fosse laat zien. Voor het eerst zijn Fosse klassiekers als 'Big Spender', 'Bye, Bye Blackbird', 'Sing Sing Sing' en 'Steam Heat' bijeengebracht in één show. Meer dan vier miljoen mensen zagen wereldwijd deze, met een Tony en Olivier Award, bekroonde show.

Bob Fosse begon zijn Broadway carrière als acteur in musicals als Pal Joey en Billion Dollar Baby. Ook op het witte doek was hij te bewonderen in films als Kiss Me Kate en Thieves. In 1973 was Bob Fosse de eerste persoon in de geschiedenis die in één jaar zowel een Tony Award, een Oscar en een Emmy Award ontving voor de filmversie van Cabaret, de Broadway musical Pippin en de televisiespecial Liza with a Z.

Op Broadway choreografeerde hij vele shows, zoals Dancin', Pippin, Sweet Charity, Chicago, Damn Yankees, How To Succeed in Business Without Really Trying en The Pyama Game. In totaal ontving hij negen Tony Awards, drie Emmy Awards en een Oscar. Naast musicals regisseerde hij ook films als Cabaret, All That Jazz en Lenny, en tv-specials met sterren als Liza Minnelli en Bob Hope.

Bob Fosse ontwikkelde een eigen dansstijl; de taal van Fosse. Variërend van sensueel tot serieus naar slapstick comedy. Zijn choreografieën zijn athletisch en hebben een verrassingselement in zich: de lichamen bewegen zich op een manier die haast onmogelijk lijkt.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda