Musical: De Elephant Man

De Elephant Man
Première
23 oktober 2018
Dernière
31 oktober 2018
Producent
Affolter Productions
Theater

Verhaal

Na het toneelstuk, op Broadway met David Bowie, en de film van David Lynch met Anthony Hopkins en John Hurt, over John Merrick de Elephantman, is het tijd voor een muzikale versie, waarin moed en waardigheid hand in hand gaan. Hoe je vanuit de goot jezelf kunt overstijgen, een beroemdheid wordt en men je bewondert in alle lagen van de bevolking. En dat liefde ondoorgrondelijke wegen kent, die zonder vooroordelen, de mens in het beest leert kennen.

In het Engeland van 1880 zijn freakshows een grote attractie voor de lagere klasse van de bevolking. Om aan de kost te komen, worden de misvormden en de minder validen, de zgn. Freaks, tentoongesteld ter vermaak van de kermisbezoeker.

Een van de grootste bezienswaardigheden is The Elephantman (TEM). Door toeval komt hij in aanraking met dokter Frederick Treves, arts aan het Londens ziekenhuis. Treves heeft grote interesse in het ziektebeeld van TEM, maar oordeelt ‘de patiënt’ als imbeciel. Toch besluit Treves hem op te nemen. Tot een ieders verbazing blijkt TEM intelligent en welbespraakt. Mede hierdoor sluiten velen hem in hun hart tot het koningshuis toe.

Video

Cast

Koningin Victoria
Directeur Ziekenhuis
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda