Musical over Elfstedentocht vanaf oktober 2021 te zien

19 februari 2020, 10:09 - Redactie
Musical over Elfstedentocht vanaf oktober 2021 te zien
Foto: Jacob Kuiper

In 2017 waren er al berichten over een mogelijke theatervoorstelling over de Elfstedentocht, nu is duidelijk dat de voorstelling er gaat komen en volgend jaar in oktober in première moet gaan.

De musical heet en zal gaan spelen in een nieuw te bouwen theater in Leeuwarden. De zaal moet plek bieden aan 1500 bezoekers.

Producent Madelène van Beuzekom wil met de voorstelling de Elfstedentocht voort laten leven voor het nageslacht. De musical, geschreven door Allard Blom, vertelt over vijf schaatsvrienden die elkaar beloofd hebben de tocht te gaan rijden als die kans zich ooit nog voor zal doen. Belofte maakt schuld, ook als de vrienden elkaar door ruzie en afgunst uit het oog zijn verloren.

De musical gaat, net als Soldaat van Oranje, gebruikmaken van de modernste theatertechnieken. Een deel van de voorstelling zal zich letterlijk op het ijs afspelen, belooft de producent.

De laatste Elfstedentocht was in 1997. De meeste meteorologen achten, onder meer door de klimaatveranderingen, de kans klein dat er de komende jaren een tocht gereden zal worden.

Première
1 oktober 2023
Dernière
N.N.B.
Meer over De TochtAnder nieuws over De Tocht
Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda