Musical Legally Blonde 24, 25 en 26 juni in de Goudse Schouwburg

18 april 2016, 13:01 - Redactie
Musical Legally Blonde 24, 25 en 26 juni in de Goudse Schouwburg

Op 24, 25 en 26 juni zal de musical Legally Blonde worden opgevoerd in de Goudse Schouwburg. Iris Performing Arts en Stichting Podiumkunsten Midden Holland hebben de populaire musical nieuw leven ingeblazen. Met een verrassende cast uit de regio, zoals de Reeuwijkse Lesley Wijk, die de rol van het ogenschijnlijke ‘domme blondje’ met verve vertolkt. Zet naast haar de advocaat van de duivel Kate in de persoon van Estra van Nieuwkoop en één van de vele Warner-aanbidders, Anouschka Marinus en je hebt een musical vol acteertalent.

Verhaal

Het verhaal van Legally Blonde is gebaseerd op het gelijknamige boek van Amanda Brown en gaat over Elle Woods, bloedmooi en populair. Bovendien heeft zij een knappe en vooral rijke vriend Warner die politieke ambities heeft.

Maar een dom blondje naast hem in het Witte Huis ziet hij niet zitten, dus als hij voor zijn studie naar Harvard vertrekt, dumpt hij Elle. Op haar beurt laat Elle het er niet bij zitten. Ze wil Warner terug en hem laten zien dat ze meer in haar mars heeft dan een mooi koppie. Ze reist hem achterna en gaat rechten studeren. Dat gaat haar goed af en daarmee rekent ze af met alle vooroordelen die er bestaan over blonde meisjes.

Iris Performing Arts

Iris Performing Arts uit Gouda wordt geleid door Iris Portier. Zij houdt zich bezig met amateur musicalproducties en streeft ernaar jaarlijks kwalitatief hoogwaardige producties neer te zetten. ‘Legally Blonde’ wordt geregisseerd door Iris Portier met ondersteuning van Yv Portier (regie assistentie) en Jeroen Thoms (choreografie).

Stichting Podiumkunsten Midden Holland

Stichting Podiumkunsten Midden Holland wil graag podiumkunsten in de regio bevorderen en stimuleren. De stichting realiseert haar doelstellingen door vraag en aanbod bij elkaar te brengen, een netwerkfunctie te vervullen en projecten te ondersteunen op financieel en promotioneel gebied.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda