Mitch Wolterink toegevoegd aan cast Sweeney Todd

8 februari 2016, 14:41 - Redactie
Mitch Wolterink toegevoegd aan cast Sweeney Todd

Mitch Wolterink, die afgelopen maand een Musical Award kreeg voor zijn rol in RENT, speelt mee in Stephen Sondheim’s musicalhit Sweeney Todd. Mitch neemt de rol van Tobias voor zijn rekening. Samen met Thomas Kuipers als Jonas/ensemble completeert hij de cast. Eerder is bekend gemaakt dat deze uit onder meer René van Kooten, Vera Mann, Henk Poort, Marjolein Teepen en Michelle van de Ven bestaat.

Mitch Wolterink was naast RENT ook te zien in de musicals Urinetown, Daddy Cool, Saturday Night Fever en is maker/acteur bij zijn eigen gezelschap Theatergroep Monotremata. Thomas Kuipers studeert Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en was afgelopen jaar te zien als Melchior in Spring Awakening en in het ensemble van Kiss of the Spider Woman.

Sweeney Todd vertelt over een onterecht veroordeelde barbier die terugkeert naar het 19de eeuwse Londen en op zoek is naar wraak. Zijn weg naar revanche leidt hem naar mevrouw Lovett, de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. Ze komen tot een opmerkelijke samenwerking: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen in pasteitjes die gretig aftrek vinden.

Horror en humor gaan hand in hand in deze musical met muziek en liedteksten van Stephen Sondheim en een script van Hugh Wheeler. De originele regie is van Harold Prince. Sweeney Todd is in een vertaling en regie van Koen van Dijk van 20 mei t/m 20 juni 2016 te zien in het monumentale Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord.

mitch_wolterink_thomas_kuipers

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda