Margreet Wieringa nieuwe directeur van het DeLaMar Theater

9 mei 2017, 17:04 - Redactie
Margreet Wieringa nieuwe directeur van het DeLaMar Theater

Margreet Wieringa wordt per 6 september aanstaande de nieuwe directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam. Wieringa is momenteel directeur van Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel in Zwolle. Zij volgt de huidig directeur van het DeLaMar, Edwin van Balken, op die begin dit jaar zijn vertrek aankondigde.

Margreet Wieringa heeft ruime ervaring als televisie- en theaterproducent. Zij was ruim 11 jaar producer van radio, televisie en internet bij de VPRO. In die periode was zij productioneel verantwoordelijk voor programma’s als het Nieuwjaarsconcert, Zomergasten, Zeeman met Boeken, Reiziger in Muziek en Radio 3 voor 12. Als senior uitvoerend producent werkte zij nadien 12 jaar voor Stage Entertainment Nederland (Joop van den Ende Theaterproducties). Daar was zij een van de eind-verantwoordelijken voor de productie van diverse musicals, theatervoorstellingen en toneelstukken in Nederland waaronder The Lion King (2004), Evita, Sunset Boulevard, Petticoat, Mary Poppins en Hij Gelooft in Mij.

Tot begin 2014 was zij aan het DeLaMar Theater verbonden als uitvoerend producent van DeLaMar Producties waar zij betrokken was bij diverse, succesvolle, theaterproducties voor het DeLaMar Theater, waaronder Een Ideale Vrouw, De Tijd Voorbij en Vaslav. Sinds april 2014 is Margreet Wieringa directeur/bestuurder van Stichting Zwolse theaters, een combinatie van vier theaterzalen van Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel. Zij is eindverantwoordelijk voor de programmering, van moderne dans tot muziektheaterproducties. Ook is Wieringa producent van nieuwe theaterproducties en van het Stadsfestival 2017 van Zwolle.

Joop van den Ende, bestuursvoorzitter van het DeLaMar: "Wij zijn zeer verheugd dat Margreet Wieringa de nieuwe directeur van ons DeLaMar Theater wordt. Zij is een theatervrouw pur sang en brengt een schat aan theaterervaring mee. De afgelopen drie jaar heeft zij in Zwolle dankzij een zeer gevarieerde programmering een breed publiek aan de door haar geleide theaters weten te binden. Daar komt bij dat ik persoonlijk zeer goede herinneringen heb aan onze eerdere samenwerkingen in het theatervak."

Margreet Wieringa: "Ik ben er trots op binnenkort directeur te zijn van een van de grootste en mooiste particuliere theaters in Nederland maar ik ben me ook goed bewust van de grote verantwoordelijkheid die ik daarmee op mij neem. Het DeLaMar Theater is voor mij hèt voorbeeld van een aantrekkelijk en succesvol theater met een hoge gastvrijheidsbeleving."

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda