MAD speelt Mijn naam is.. op middelbare scholen

29 november 2017, 13:32 - Redactie
MAD speelt Mijn naam is.. op middelbare scholen

Afgelopen zaterdag beleefde de voorstelling ‘Mijn naam is..’ haar première. Dit theaterstuk maakt jongeren bewuster van hun omgang met social media, drugs, alcohol en vriendschappen en de gevolgen van gedrag dat misschien onschuldig begint maar kan uitgroeien tot een tragedie.

De serie 13 Reasons why was een inspiratiebron voor de voorstelling. In deze serie wordt gevoelige problematiek onder jongeren in beeld wordt gebracht. Rode draad door het hele stuk is een ondervraging van een aantal mensen, omdat er iemand onlangs is overleden. De overleden persoon zit echter ook tussen de ondervraagden en pas later wordt duidelijk dat zij er dus als een ‘geest’ tussen zit. Gaandeweg de ondervragingen krijgen we inkijkjes in het verleden door middel van flashbacks en wordt het de kijker duidelijker wat er zich heeft afgespeeld tussen de jongeren.

Samen met de zes actrices van MAD werden personages gevormd en verhaallijnen onderzocht. ‘Het feit dat verschillende middelbare scholen in de Hoeksche Waard en Rotterdam de voorstelling nu al geboekt hebben is een geweldige start voor onze cast.’ vertelt Lyzette. Havinga, die samen met Petra Visser de actrices coacht.

MAD is onderdeel van de Dutch Junior Musical Academy. Scholen die geïnteresseerd zijn om de voorstelling te laten spelen op hun locatie kunnen contact opnemen via info@musicalacademy.nl.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda