Luxor Theater sluit het decennium af met een bezoekersrecord

8 januari 2020, 11:24 - Redactie
Luxor Theater sluit het decennium af met een bezoekersrecord

Luxor Theater sloot het decennium af met een bezoekersrecord. In 2019 kochten 335.671 gasten een kaartje voor een van de bijna 400 voorstellingen in het Rotterdamse theater. Dit was weer ruim 6% meer dan in 2018 en het hoogste aantal bezoekers sinds 2010.

Veel grote cabaretiers traden afgelopen jaar op voor uitverkochte zalen. Jochem Myjer trok in 2019 ruim 24.000 bezoekers, Youp van 't Hek 12.000, Bert Visscher 13.500, Theo Maassen bijna 10.000, Brigitte Kaandorp 7.500 en Najib Amhali 7.500 cabaretliefhebbers. Na de uitverkochte reeks van Richard Groenendijk in november 2018 verkocht hij ook zeven voorstellingen uit in mei 2019.

De musical Cats trok 33.000 musicalliefhebbers naar Luxor. Naar de kerstmusical Scrooge kwamen 6.200 gasten. Een van de hoogtepunten van afgelopen jaar was de komst van het Amerikaanse Dansgezelschap Alvin Ailey. Onder de 6.000 gasten van de vier volledig uitverkochte voorstellingen, waren prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien.

Luxor is het komende jaar ook weer het domein van lange series van exclusieve producties. Waardenberg en De Jong staan in januari 2020 voor het eerst in 20 jaar weer als duo op de planken, exclusief in Luxor. Alle ruim 26.000 kaarten waren binnen twee dagen uitverkocht. De musicals Annie, Hello Dolly! en Lazarus zijn maar in een beperkt aantal steden te zien, waaronder in Rotterdam.

In het najaar presenteren Luxor, Holland Dance Festival en stichting Droom & Daad weer een internationale dansvoorstelling. Het jaar wordt in het Oude Luxor Theater afgesloten met de nieuwe voorstelling van Richard Groenendijk, een productie van The Asthon Brothers en de tv-opnames van de laatste oudejaarsconference van Youp van 't Hek.

Daarnaast staan het Oude Luxor Theater en het Nieuwe Luxor Theater vol met theatercolleges (b.v. Maarten van Rossum), theaterconcerten (b.v. Bløf) en de productie Showponies 2 van en met Alex Klaassen.

Naast veel voorstellingen van Rotterdamse makers Richard Groenendijk, Scapino, Patrick Laureij, en met Rotterdamse spelers als Paul de Leeuw, Loes Luca, Fred van Leer opent Luxor haar deuren voor verschillende evenementen.

De Jongerenherdenking vindt voor de 4e keer plaats op 4 mei. De week van het songfestival zullen het Oude en Nieuwe Luxor vol staan met activiteiten, zoals de live streaming en feest op 16 mei samen met café Keerweer en een avond met oud-songfestivaldeelnemers op 15 mei.

De Rotterdamse festivals, zoals IFFR, Circusstad en de Operadagen vinden weer onderdak bij Luxor. Daarnaast is Luxor partner van de nieuwe makers Derek Otte, en Tomás de Paauw in de trajecten waar zij aan werken richting het maken van onder andere eigen theatershows. Ook hebben verschillende partijen in de stad onderdak in Luxor, zoals urban dansgezelschap XClusiv Company, theatergezelschap Women Connected, Het Huis van Asporaat en Cameretten.

Bron: Dehavenloods.nl

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda