Lottie Hellingman en Noortje Herlaar wisselen elkaar af in Lazarus

8 oktober 2019, 17:40 - Redactie
Lottie Hellingman en Noortje Herlaar wisselen elkaar af in Lazarus
Foto: Roy Beusker

Noortje Herlaar en Lottie Hellingman gaan elkaar afwisselen in de rol van Elly in Lazarus. Vanaf eind oktober zal ook Hellingman een paar keer per week de rol van Elly voor haar rekening nemen.

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: "Aanstaande zondag is het dan eindelijk zo ver: de langverwachte Nederlandse première van David Bowie’s Lazarus. We zijn enorm blij met het succes van Lazarus en gaan meer voorstellingen spelen dan oorspronkelijk gepland was. Noortje kan daardoor helaas niet alle voorstellingen spelen, maar ik ben enorm blij dat zoveel goede acteurs zich voor deze voorstelling gemeld hebben. Ivo van Hove en ik konden daardoor kiezen uit de beste mensen voor de rollen in Lazarus. Met Lottie Hellingman kunnen we opnieuw een fantastische actrice toevoegen aan de voorstelling!”.

Lottie Hellingman: "Lazarus is voor mij een prachtige samenwerking van twee grote kunstenaars: popicoon David Bowie en de internationaal gelauwerde regisseur Ivo van Hove. Ik ben heel erg blij dat ik hier onderdeel van mag zijn".

Lottie was te zien in vele toneel- en muziektheaterproducties van onder andere Orkater, Het Amsterdamse Bos en Sluysmans & Van Warmerdam. Vorig jaar speelde ze in Het Pauperparadijs in Carré en toerde ze door Vlaanderen met het stuk Twee Zielen. Ze speelde hoofdrollen in televisieseries als Blauw Blauw en De Band en was te zien in de telefilms Deining en Vakantie in Eigen Land. Op het witte doek was Lottie te zien in De Hel van ’63, 100% Coco New York en Retrospekt. Voor haar rol in De Storm werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol en ze won een Gouden Beeld voor Beste Actrice in IJs. Ook presenteerde Lottie jarenlang Jules Unlimited en de Nationale Wetenschapsquiz.

Lazarus, geregisseerd door Ivo van Hove, gaat aanstaande zondag 13 oktober in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Première
13 oktober 2019
Dernière
23 maart 2020
Producent
Stage Entertainment
Meer over LazarusAnder nieuws over Lazarus
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda