Nederlandse de Rocky Horror Show met Sven Ratzke

9 oktober 2019, 07:30 - Redactie
Nederlandse de Rocky Horror Show met Sven Ratzke
Foto: Erwin Olaf

De Graaf & Cornelissen Entertainment maakt bekend dat Sven Ratzke de hoofdrol gaat spelen in de nieuwe musicalproductie de Rocky Horror Show. De allround performer is al lange tijd met zijn eigen programma’s in Duitsland, Engeland, Australië, Amerika en uiteraard in eigen land. Met zijn rol in de Rocky Horror Show staat hij voor de derde maal in zijn carrière in een musicalproductie en zal daarmee in het seizoen 2020-2021 in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Artistiek directeur Hans Cornelissen: “We zijn bijzonder verheugd dat Sven Ratzke weer een rol in een productie van ons gaat spelen. In 2008 was hij als ‘Master of Ceremonies’ te zien in onze versie van de musical Cabaret. Toen al spraken we over mogelijke andere musicalrollen en daarbij kwam The Rocky Horror Show nadrukkelijk ter sprake. Meer dan 10 jaar later is het zo ver en zal Sven de rol van Frank-N-Furter gaan vertolken. Naast Sven hebben we een illustere cast samengesteld. De regie zal worden gevoerd door Paula Bangels, die eerder voor ons onder anderen de bloedstollende toneelthriller Fatal Attraction regisseerde en daarmee veel eer inlegde. Voor de live muziek gaan we in zee met Svens eigen band, onder leiding van Christian Pabst“.

De Rocky Horror Show is een musical-horror-komedie gebaseerd op de cultfilm uit 1975 en daarmee een parodistische hommage aan de klassieke B-sciencefictionfilms en andere horror genres, met onweerstaanbare muziek. De show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een must see en heeft een lange traditie van interactie met het publiek opgebouwd. Een avond waarop eindelijk alles weer een keer mag. Een onvergetelijke hilarische wilde rit vol rock ’n roll.

Sven Ratzke heeft de afgelopen jaren successen gekend in binnen- en buitenland met shows als Homme Fatale, Starman en Where Are We Now, deze laatste twee met repertoire van David Bowie.

De landelijke première vindt plaats op 28 september 2020 in het DeLaMar Theater.

Première
29 juli 2021
Dernière
31 juli 2022
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Rocky Horror Show Ander nieuws over Rocky Horror Show
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda