Lazarus uitgesteld, verlenging voor Was getekend: Annie M.G. Schmidt

20 maart 2018, 20:34 - Redactie
Lazarus uitgesteld, verlenging voor Was getekend: Annie M.G. Schmidt

Stage Entertainment heeft besloten om de musical Lazarus van David Bowie uit te stellen en de musical Was getekend: Annie M.G. Schmidt voor onbepaalde tijd te verlengen zo meldt de Volkskrant vanavond. Lazarus zou aanvankelijk op zondag 14 oktober in het DeLaMar Theater in Amsterdam in première gaan.

De reden is dat de musical over Annie M.G. Schmidt een onverwacht groot succes is. Bovendien wordt in het voorjaar van 2019 de grote zaal van het DeLaMar verbouwd en uitgebreid van 950 naar 1.100 stoelen, wat ook meer inkomsten uit kaartverkoop zal genereren. En dat is dan weer van belang voor een dure productie als Lazarus.

Stage Entertainment heeft bij de Engelse producent Robert Fox (die ook de tv-serie The Crown produceert) de rechten met een jaar weten te verlengen. Ook Ivo van Hove is in 2019 beschikbaar voor de regie van de Nederlandse versie. De acteurs die al voor Lazarus waren gecast, staan on hold.

"Ik hield wel even mijn hart vast toen ik dit uitstel moest melden, maar zowel Fox als Van Hove vond het geen probleem. 'Good for you', reageerde Fox toen hij hoorde dat we met Was getekend: Annie M.G. een hit in huis hebben. In Londen zijn ze dat gewend, dat een musical die succes heeft zo lang mogelijk doorspeelt." aldus Albert Verlinde.

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Hospita
Locatie: DeLaMar
Datum: 04-12-2023
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda