Koninklijk Theater Carré brengt musical Everybody’s talking about Jamie

27 juni 2019, 09:16 - Redactie
Koninklijk Theater Carré brengt musical Everybody’s talking about Jamie

Koninklijk Theater Carré brengt volgend seizoen in de serie Broadway aan de Amstel de musical Everybody’s Talking About Jamie. Deze veel geprezen voorstelling is vanaf 4 augustus volgend jaar slechts twee weken exclusief te zien in Carré in de originele Engelse uitvoering.

Eerder werd in de serie Broadway aan de Amstel PIPPIN, The Curious Incident of the Dog in the Night-Time en Sunset Boulevard gebracht. Later dit jaar is nog The Book of Mormon te zien.

In deze actuele feel-good musical volgen we de ups en downs in het leven van de 16-jarige Jamie, zijn moeder en zijn klasgenoten. Jamie durft anders te zijn, spreekt zich uit en stapt in de schijnwerpers in een wereld waarin dit onmogelijk lijkt.

Regisseur Jonathan Butterell zag de intrigerende documentaire 'Jamie: Drag Queen at 16' het waargebeurde verhaal van Jamie Campbell en zijn moeder, Margaret. Dit inspireerde hem om deze musical te creëren, een gedramatiseerde weergave van een periode in het leven van Jamie.

De musical ging in februari 2017 in première in het Crucible Theatre in Sheffield in het Verenigd Koninkrijk. In het najaar van 2017 verhuisde de musical naar het Apollo Theatre. Naast de vele goede recensies heeft Everybody's Talking About Jamie 8 grote theaterprijzen gewonnen, waaronder de UK Theatre en WhatsOnStage Award voor beste nieuwe musical en de Attitude Culture Award 2017, en de musical werd genomineerd voor 5 Olivier Awards.

Overigens is Everybody's talking about Jamie op woensdag 31 juli ook nog te zien bij Pathé. De musical was afgelopen jaar in juli al een keer te zien in de bioscopen in het Verenigd Koninkrijk en op 29 januari dit jaar nogmaals.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda