Komende seizoenen geen reizende voorstellingen van Stage Entertainment

13 april 2018, 06:34 - Redactie
Komende seizoenen geen reizende voorstellingen van Stage Entertainment

De komende seizoenen zal Stage Entertainment niet door het land gaan reizen met een productie, dit om te voorkomen dat het bedrijf zichzelf gaat beconcurreren. Dit blijkt uit een interview dat de Limburger had met Albert Verlinde. Naast de producties die staan in de eigen theaters (Beatrix Theater, Circustheater) zal de producent de komende jaren ook een zaal van het DeLaMar Theater in Amsterdam bespelen.

"Dat betekent dat we er een derde grote show bij krijgen. Dat klinkt gemakkelijk, maar het betekent negenhonderd extra stoelen per dag die we moeten vullen. Met drie voorstellingen in Scheveningen, Utrecht en Amsterdam hebben we een capaciteit van ruim 30.000 kaarten in een week die we kunnen verkopen. Dat is een gigantisch aantal. Met een extra show in het land zou je jezelf dan waarschijnlijk beconcurreren. Daarom hebben we ervoor gekozen om ons voorlopig op eigen theaters te focussen. Zeker ook creatief gezien.” aldus Albert Verlinde.

In het DeLaMar wil de producent met name nieuwe producties gaan programmeren. De algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland zegt in zijn hoofd met zeker vier nieuwe voorstellingen bezig te zijn, al vindt hij het nog te vroeg om met titels naar buiten te treden. "Het zijn veelal kleinschalige voorstellingen waar ik dolgraag mijn energie in wil steken, zoals ik eerder met veel plezier onder meer Piaf, De Kleine Blonde Dood, Ramses en Robert Long heb kunnen maken.”

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda