Kiss of the Spider Woman met Alex Klaasen en René van Kooten keert terug in najaar 2016

3 december 2015, 12:34 - Redactie
Kiss of the Spider Woman met Alex Klaasen en René van Kooten keert terug in najaar 2016

In het najaar van 2016 zijn Alex Klaasen en René van Kooten opnieuw te zien in Kiss of the Spider Woman. De musical speelde afgelopen zomer voor volle zalen. Op verzoek van het publiek heeft producent OpusOne nu nieuwe voorstellingen aangekondigd voor volgend jaar. Kiss of the Spider Woman is van donderdag 27 oktober t/m maandag 7 november te zien, opnieuw exclusief in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam.

Naast Alex Klaasen en René van Kooten is ook de rest van de originele cast van de partij: Marjolein Teepen, Mike Reus, Roy Kullick, Bastiaan Sparnaay, Thomas Kuipers en Michiel De Meyer. De regie en vertaling zijn in handen van Koen van Dijk, de choreografie is van Chiara Re en het decorontwerp van Eric Goossens. De live band bestaat uit Frans Heemskerk, Joël Groenewold, Jeroen Molenaar en Werner Janssen.

Kiss of the Spider Woman vertelt het verhaal van twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook - letterlijk - tot elkaar veroordeeld. Om de tijd te doden vertellen ze elkaar verhalen. Het script van Kiss of the Spider Woman is van Terrence McNally en gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig. De songs zijn van John Kander en Fred Ebb, ook verantwoordelijk voor Chicago en Cabaret.

Voordat Kiss of the Spider Woman zijn intrek neemt in Het Zonnehuis, presenteert OpusOne in mei 2016 eerst de Sondheim-musical Sweeney Todd, ook met René van Kooten in de hoofdrol en in een vertaling en regie van Koen van Dijk.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda