Joop van den Ende reikt award uit voor beste amateur musical

20 november 2018, 17:25 - Redactie

Op maandag 10 december worden in het Nieuwe Luxor Theater voor de vierde maal de awards uitgereikt voor de beste musicalamateurs. De belangrijkste prijs, de Beste Amateur Musical van 2018, zal dit jaar worden uitgereikt door de nestor van de Nederlandse musicalwereld: Joop van den Ende. Sinds 2014 reikt stichting Amateur Musical Nederland ieder jaar de Amateur Musical Awards uit.

Jaarlijks zijn er rond de 80 amateurproducties die meedingen naar de inmiddels felbegeerde awards. Voorwaarde is dat de acteurs in deze productie niet betaald krijgen. Van den Ende is enthousiast over het gala en ondersteunt de amateurs door dit jaar aanwezig te zijn en een prijs uit te reiken.

De prijzen worden toegekend door de vakjury bestaande uit: Jacques d’Ancona, Marianne van Wijnkoop, Lone van Roosendaal, Arno Bremers, René van Kooten en Hans Cornelissen. Ook reikt musicalicoon Pia Douwes voor de vierde keer de naar haar vernoemde Special Talent Award uit aan iemand waarin zij extra veel talent ziet. De winnaar van deze aanmoedigingsprijs ontvangt tevens een workshop van Pia. Twee winnaars van deze prijs maakten inmiddels de overstap naar het musicalvak.

Andere awards worden dit jaar o.a. uitgereikt door Freek Bartels, Berget Lewis, Doris Baaten, Joke Bruijs & Gerard Cox en Rein van Duivenboden.

Het gala wordt live uitgezonden op RTV Rijnmond en er zijn ook kaarten beschikbaar via het Luxor Theater. Het 4e gala wordt gepresenteerd door Erik Brey.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda