Jonge makers presenteren komisch vervolg op Les Miserables

16 november 2020, 18:41 - Redactie
Jonge makers presenteren komisch vervolg op Les Miserables

Een grote groep net afgestudeerde theatermakers zit vanwege de crisis zonder werk. Tweelingbroers Pieter en Geert Buis gingen niet bij de pakken neerzitten en besloten een nieuwe musical op de planken te zetten. Met een cast van zeven net afgestudeerde acteurs presenteren zij Les Intoucherables. De Engelstalige show is een mengelmoes van – en parodie op – Les Intouchables, Les Miserables, Amélie en nog vele andere bekende Franse verhalen. De gebroeders Buis plannen om de show in februari 2021 eenmalig op te voeren in Amsterdam. De voorstelling wordt gefinancierd door een crowdfundingscampagne op Kickstarter.

Het verhaal begint waar Les Miserables eindigt: Javert is na een zelfmoordpoging in een rolstoel beland, maar droomt er van om weer politieagent te worden. Cosette vindt haar leven als deel van de Parijse bourgeoisie weinig enerverend; wanneer de Franse koning besluit om een gigantische toren in Parijs te bouwen begint Cosette een protestbeweging die langzaam escaleert. Ook de voor de geniepige Madame Thénardier is weer een rol weggelegd in deze komische musical. Centraal in de voorstelling staan het verlangen naar vriendschap en de vrijgevigheid van onbekenden.

De makers hebben wat concessies moeten doen om hun droom te verwezenlijken: "We gaan de show presenteren in concertvorm," aldus componist Pieter Buis. "Dat betekent dat we wel alle liedjes en dialoog doen, maar niet alle bewegingen en handelingen. Op die manier kunnen we altijd anderhalve meter afstand bewaren tussen cast, band en publiek." Daar komt nog bij dat ze niet uit kunnen gaan van een uitverkochte show: "In deze tijd is het verstandig om erop te rekenen dat er maar dertig mensen mogen komen kijken," vertelt producent Geert Buis. "Dat betekent een stuk minder inkomsten uit de kaartverkoop. Om de voorstelling te bekostigen hebben we een crowdfundingscampagne gelanceerd op Kickstarter. Iedereen die doneert krijgt straks een mooi opgenomen versie van de show te zien op YouTube."

Als die crowdfundingscampagne slaagt zijn er straks een aantal bekende gezichten te zien op het toneel. Iris Bakker werd vorig jaar genomineerd voor een musical award voor haar rol in Fun Home, en speelde daarnaast in Pijnstillers de Musical. Zij neemt nu de rol van Madame Thénardier op zich. Dagmar Rijff was eerder te zien in als Carolyn in de tour van The Bridges of Madison County en speelt straks Javert’s blunderende butler. Verder spelen mee: Margot Baars, Isabelle van Oudheusden en David Roelofs.

De rest van de cast wordt later nog bekend gemaakt.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: RE:Cast
Locatie: DeLaMar West
Datum: 12-12-2022
Tijd: 19:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda